Frissen Fejérből

2022.07.25. 11:08

Halasszák el a gépjárműmosást és a medencetöltést!

Abán, Cecén, Martonvásáron, Ercsin és Gyúrón is fokozott figyelmet kérnek a szakemberek.

Szanyi-Nagy Judit

Most nagyon nem mindegy, "házilag" mikor mossuk le az autónkat

Forrás: Pixabay

A Fejérvíz Zrt. közösségi oldalán tette közzé, hogy várhatóan július végéig a szokásosnál is jobban érdemes odafigyelni vízhasználati szokásainkra szerte a megyében. Mint írják, lehetőség szerint a kertek gondozásához szükséges vízhasználatot, az automata öntözőberendezéseket a hajnali, kora reggeli órákra ajánlott időzíteni. A gépjárműmosást, a házi úszómedence töltését pedig az esti csúcsidőszakban (18.00 és 23.00 között), valamint hétvégén legyenek szívesek mellőzni. Az utak, járdák, térkövezett felületek locsolása ugyancsak ebbe a kategóriába tartozik. 

S ami még fontosabb talán: Székesfehérváron és a legtöbb településen a Fejérvíz Zrt. víztermelési kapacitása a jelenleginél tartósabb forró nyári időszakot és még nagyobb napi vízigényeket is ki tud szolgálni biztonsággal. Azonban Abán, Sárbogárd-Kislók településrészen, Cecén, Martonvásáron, Tordason, Gyúrón, Ercsiben, Etyeken, Úrhidán és Polgárdin az összes vízbázist és az egyéb technikai berendezéseket már maximális kapacitással működtetik, ezért ezeken a településeken fokozottan kérik a felhasználók együttműködését a takarékos vízhasználatban ezen a héten!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában