Tanulás a jövőben

2022.06.24. 07:30

A Szülők Akadémiáján az oktatás volt a téma

A Mathias Corvinus Collegium útjára indította a Szülők Akadémiája elnevezésű előadássorozatot, amelynek keretében ezúttal Setényi Jánost, a kollégium Tanuláskutató Intézetének vezetőjét hallgathatták meg az érdeklődők.

Baráth Eszter

Setényi János sokakat érintő témáról beszélt csütörtökön

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Az előadás témája az oktatás volt, amellyel kapcsolatban Setényi János így fogalmazott: – Az oktatás iránt általában a gyerekek és a felnőttek is csak addig érdeklődnek, amíg az utolsó gyermek bent van az iskolarendszerben. Amint kikerül a való életbe, egy családnak megszűnik az érdeklődése az oktatás iránt. 
Az érdeklődők többek között arról is hallhattak, hogy az elkövetkezendő 10–15 évben milyen nagy változások várhatók az oktatás világában. A szakember szerint azért is fontos, hogy a szülők tudjanak erről, hogy a későbbiekben – finoman – ilyen irányba tudják orientálni a gyerekeket.

Jelentős példaként hangzottak el a Covid-járvány alatti iskolalezárással kapcsolatban, valamint az azt követő időszakban tapasztaltak. – Ma a világon háromféle ország van. Az egyik az úttörők csoportja, akik kinyitották az iskolákat, de emellett elindítottak bátor kísérleteket hibrid oktatásra. A másik csoportba tartozók egyelőre óvatosan várnak, működtetik a hagyományos dolgokat és figyelik az eredményeket, hogy mit lehet majd átvenni a kísérletekből. Ide sorolnám Magyarországot is. A harmadik csoport, amelyik nem is igazán tudta megszervezni a digitális oktatást, most megkönnyebbült, és nem is akar visszanézni – foglalta össze a tapasztalatokat Setényi János.

Az előadást követően az oktatással és az annak jövőjével kapcsolatban felmerülő kérdésekről az érdeklődők közösen beszélgettek az előadóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában