Az ugrálóvártól a malacsültig

2022.06.05. 15:59

A Kislángról elszármazottak találkoztak pünkösdkor (képgalériával)

A szokásos pünkösdi vigasság sorozat egy új elemmel gazdagodott idén.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Az elmúlt évek hagyományát idén sem törték meg a kislángiak. Háromnapos dínom-dánom zajlott a településen. Az eseménysorozat pénteken indult Rumpler Tibor, a település polgármesterének köszöntőjével, emlékérmek és kitüntetések átadásával. Balogh János, egykori kislángi tanár emléknek és munkásságának tisztelegtek az ezen a délutánon megnyitott kiállításon, amin a szeretett tanító által készített képekből rendeztek be tárlatot a Vadócz Pál Művelődési házban. A kiállítás keretén belül, a régi diákéveket megörökítő fotókon kívül még egy úttörőtábort idéző sátor is felállításra került. A megnyitó napját a Los Andinos együttes zenéjével zárták. A szombati nap sem fulladt unalomba a községben. Reggeltől estig a “lángföldi parasztudvarban” lelhették örömüket a kemencében sült disznótoros rajongói. Kézművesvásár és gyerekprogram, ugrálóvár és gyermekjátszótér foglalta le a legkisebbeket, akik ingyen limonádéval frissíthették magukat a kimerítő játék közben.

2013 óta tervezték ezt a kedves és rendhagyó eseményt. A járványhelyzet miatt két éves csúszással, de idén sikerült összehívni és megvendégelni azokat, akik egykor innen, erről a kicsiny településről elszármaztak. Jellemzően az 1960-as, 1970-es években, a szebb reményeket és boldogulást keresve hagyták el az akkori falut éppen úgy, mint elődeik tették a falu megalakulásakor, néhány évtizeddel korábban, megállapítva új lakóhelyüket. Kisláng alapjait azok a szorgalmas emberek is megalapozták, akiknek leszármazottai a mai napon visszalátogattak egykori otthonukba. Csupán néhány hét állt rendelkezésre, hogy a meghívás eljusson az érintettekhez. A közösségi oldalak ismét jó szolgálatot tettek és szép számmal érkeztek a találkozóra. Remek alkalom a régi arcok viszontlátásának, egykori kapcsolatok újraélesztésének. A pünkösd vasárnapi főző-sütő verseny, a zenés faluebéd, a programok színes kavalkádja és az esti bál mellett igazán lélekmelengető új hagyományteremtés kezdődhetett ezen a hétvégén, ami egy ilyen kis település életében saját ünneppé válhat a jövőben. Minden év pünkösdjén szeretettel várják vissza az elszármazott falubelieket a közös ünneplésre, anekdotázásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában