Frissen Fejérből

2022.05.03. 08:39

Új megállókat is kértek a maroshegyiek a lakóssági fórumon

A tervezett új buszmenetrenddel, illetve a közösségi közlekedés városrészt érintő változásaival kapcsolatban tartottak lakossági fórumot hétfő délután a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Borsányi Bea

Nem volt nagy érdeklődés, pedig izgalmas kérdések vetődtek fel a hétfői fórumon

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Brájer Éva, a terület önkormányzati képviselője bevezetőjében elmondta, a menetrend első, tavalyi változatát a maroshegyiek mintegy fele támogatta, körülbelül ugyanennyien utasították el. Véleménye szerint az előző és a mostani változat is előrelépést jelent az ott élők számára, ám azt tudomásul kell venni, hogy minden egyes kérést nem lehet megvalósítani a végső menetrendben.

 
Ezt követően Mészáros Attila alpolgármester ismertette az egyes járatokkal kapcsolatos várható változásokat, külön kiemelve a városrészt érintő buszokat. A fórumon megjelentek részéről kérésként fogalmazódott meg új buszmegállók kialakítása, így például a Hargitai utca Balatoni út felőli végén, illetve a Sóstó II. lakóparknál. Utóbbiban sok diák lakik, ám a lakóparkban egyáltalán nem jár helyijáratos busz. Mint kiderült, ennek legfőbb oka, hogy – csakúgy, mint a Harmatosvölgy esetében is – az ottani utak magánutak és nem tartoznak a városi úthálózatba, ráadásul állapotuk sem teszik lehetővé a buszok közlekedését. Ötletként felvetődött, hogy a busz legalább a település végét jelző táblánál befordulhatna a Balatoni útról, majd a Tasnádi úton visszahajtva a körforgalomnál ismét rákanyarodhatna a Balatoni útra.


Lakossági igényként fogalmazódott meg az is, hogy az ingázók és a diákok miatt hétközben és hétvégén is sűrűbben járjon a 40-es vagy a 41-es járat, hogy a vonattal utazóknak ne kelljen jóval korábban elindulniuk a vasútállomásra, ha busszal akarnak menni. 
Az alpolgármester megígérte, hogy a fórumon elhangzott kéréseket, illetve a felvetett lehetőségeket megvizsgálják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában