Frissen Fejérből

2022.05.29. 20:28

Örökbefogadott hársfák Kincsesbányán

Május 28-án, szombaton reggel harminc hársfa csemete elültetésébe fogtak Kincsesbányán: a fákat az önkormányzat az úgynevezett Településfásítási program során, pályázat útján nyerte el. A munkát a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. részéről György Máté erdész irányította, a segítő szakember válaszolt a fák gondozásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Törő Gábor országgyűlési képviselő nem csak köszöntötte a rendezvény vendégeit, de az első fát ő ültette el a településen.

Tihanyi Tamás

Törő Gábor országgyűlési képviselő ültette el az első fát

Forrás: Önkormányzat

– Erre a napra közösségi, „csapatépítő” eseményként tekintettünk, mindenki szerszámokkal felszerelkezve érkezett – mondta Murányi Marianna polgármester. – A gödröket már csütörtökön kiástuk, a helyszínen számozott karók várták a családokat, a fákat az önkormányzat dolgozói szállították az ültetési helyekre. Először a strandkörnyéki hársfaligetnél tizenöt csemetét ültettünk el, majd a Kincsesi utcában pótoltuk a fasorból hiányzó fákat, végül a munkát a Kossuth utcai gyalogösvény mentén fejeztük be. Olyan helybéliek jelentkezését vártuk, akik aktív résztvevőivé szeretnének válni közvetlen lakókörnyezetük szépítésének.  

A fákat örökbe fogadták, s erről oklevelet is kaptak 
Forrás: Önkormányzat

A fák öntözését és ápolását a következő években örökbefogadókra szeretnék bízni egy szimbolikus gesztus keretében. A vállalásról névre szóló oklevelet kaptak a jelentkezők, minden fához kerül egy kisméretű tábla is az örökbefogadó nevével. 

– A pályázaton elnyert hársfák mindegyikének van már új családja és névadó gazdája – folytatta a településvezető. – Örömteli, hogy számos ifjú lányka és kisfiú szerepel a listán, akik vállalták, hogy naponta figyelemmel kísérik a fák sorsát, növekedését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában