Önkénteseket várnak

2022.05.26. 20:06

Féltetőt építenek a szerkocsi fölé Zámolyon

Épülni egyelőre még nem épül a magtár, viszont szépül a környéke. Szombaton féltető épül önkéntes munkában.

Borsányi Bea

A magtár Zámoly egyik legrégebbi épülete, amelyet mindenképpen szeretnének megőrizni

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A zámolyi magtár egykori darálóhelyisége – amely a katonai gyűjteménynek ad otthont – mellett szépen szaporodik a szomszédos teremben a helytörténeti gyűjtemény is. Ennek egyik látványos darabja az a régi, fa tűzoltószerkocsi, amely a Bán Miklós-féle gyűjteményből származik, és most szeretnék láthatóvá tenni: kihelyezni a magtár mellé. Ezért tetőt építenek, hogy lehetőség szerint legalább az eső ne érje.

– A szerkocsi kiállítása régi terv, ami most végre valósággá válhat! Ha pedig elegen leszünk, akár már most szombaton is elkészülhet egy kis terasz, ahová asztalokat, padokat is telepíthetünk az épület mellett – mondta a magtárban évekkel ezelőtt múzeumot létrehozó Weimper Zoltán.

A magtár állapotának megőrzését és – lehetőségeihez mérten – javítását az önkormányzat is fontosnak tartja, a szombati munka is az ő szervezésükben valósul meg. Az önkénteseket reggel 8 órára várják a helyszínen, szerszámot – kalapácsot, hosszabbítót, kapát, lapátot, gereblyét, motoros láncfűrészt, drótkefét, sarokcsiszolót, fúrót, ki mit tud – mindenki vigyen magával!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában