Frissen Fejérből

2022.04.27. 07:10

A végzős osztályok pedagógusait ünnepelték az órajátéknál

Hagyomány a megyeszékhelyen, hogy a ballagás hetében köszöntik a végzős osztályok osztályfőnökeit, az intézmények igazgatóit. Két év kihagyás után ismét sor került a kedves gesztusra.

Baráth Eszter

Orosz Ágoston (j), a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója pedagógus kollégáival vonul a köszöntőünnepségre. A Kossuth utcai órajátéknál két év kihagyás után kerülhetett sor a pedagógusok kedves köszöntésére

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pedagógusok köszöntése az órajátéknál történik, hiszen Kovács Jenő órásmester tervezésének köszönhetően az év ezen időszakában diákok sorozata „vonul fel”, és a Gaudeamus Igitur, valamint egy sárospataki diákdal dallamai csendülnek fel. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében felidézte a kezdeményezés indulását, és kiemelte, a tanárok számára plusz felelősséget és feladatot jelent az osztályfőnöki szerep, éppen ezért szükséges kifejezni a köszönetet és a hálát feléjük. Az osztályfőnökök fontos szerepet játszanak a pályaválasztásban és egy-egy diák útjának megtalálásában. A diákság nevében Csizmadia Máté Noel, a Vasvári Pál Gimnázium diákja mondott köszönetet a pedagógusoknak, a Ciszterci Szent István Gimnázium vegyes kara pedig dalokkal örvendeztette meg az összegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában