Helyi közélet

2022.04.22. 16:00

A duális képzések fellegvára Fehérvár

Az egyetemmel partnerkapcsolatban álló cégek által kínált duális képzési lehetőségekkel ismerkedhettek meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának leendő hallgatói. A programban részt vevő tanulók az elméleti tudásukat már az egyetemi évek alatt kamatoztathatják.

Héjj Vivien

Minden információ egy helyen, testközelből

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Duális információs napot tartottak csütörtök délelőtt az Óbudai Egyetemen, amely harminc partnervállalattal együttműködve mind az öt alapszakon indít duális képzési formát.

Kovács Levente, az egyetem rektora nyitóbeszédében kiemelte, Székesfehérvár a duá­lis képzés fellegvára. A rektor arról is beszélt, a partnercégek az egyetemmel karöltve az első pillanattól biztosítják a gyakornokság és a gyakorlatorientáltság lehetőségét a hallgatóknak, akik így a diploma megszerzésekor már bejáratott gyakorlati tudással is rendelkezhetnek. Szavaihoz kapcsolódva Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja kiemelte, helyi szinten az intézmény vezető szerepet tölt be a duális képzésben.

A polgármester köszöntőjében a helyi ipar és az ehhez kapcsolódó középiskolai, egyetemi képzés magas színvonalát hangsúlyozta. Cser-Palkovics András hozzátette, a magyarországi iparban elérhető legmagasabb jövedelem Székesfehérváron van.

Az egyetem oktatási dékánhelyettese, Pogátsnik Monika a képzési forma legfontosabb technikai tudnivalóit mutatta be a jelen lévő diákoknak, majd a bemutatkozó partnercégek ismertették a cégspecifikus duális lehetőségeket.

Az állásbörzén túl az egyetem a csütörtöki napon az általános iskolás diákoknak megrendezett Bejczy Antal Junior Robotprogramozó Versenynek is otthont adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában