Frissen Fejérből

2022.03.05. 20:00

Aukcióval támogatják Kárpátiné Somogyi Csilla tanárnő gyógyulását

Nem volt kérdés, hogy támogatni szeretnék munkatársukat, egykori tanárukat a Munkácsy Mihály Általános Iskola dolgozói és volt tanulói. Művészeti intézményként pedig az is egyértelmű volt, hogyan: tanárok és egykori diákok képeivel aukciót indítottak.

Baráth Eszter

Összesen tizenkettő kép érkezett az aukcióra

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az iskola rajztagozatának meghatározó személyisége, tanára, Kárpátiné Somogyi Csilla, aki betegsége miatt körülbelül egy éve nem tud a tanítással foglalkozni. Munkatársai elmondták róla, hogy nagyon sokrétű személyről és egy kiváló tanárról van szó, akit a diákok is különösen szeretnek. 

– Egy ilyen hosszú betegség nagy terhet ró a családra, és ezért merült fel az iskola nevelőtestületében az, hogy segíteni szeretnénk – mondta a kezdeményezés szervezője. 

Összesen tizenkettő kép érkezett az aukcióra, amelyeket az iskola művészeti tanárai, valamint az intézmény egykori tanulói, akik ma már mind művészeti tevékenységekkel foglalkoznak: Matúz Péter, Koczor Attila, Szamosi Ma­riann és Nemes-Mihályi Erika ajánlottak fel. Néhány kép már gazdára is talált, a szervezők célja viszont egyértelműen az, hogy mindegyik alkotás új tulajdonoshoz kerüljön. 

A még megvásárolható képeket a Prohászka Ottokár utca 6. szám alatti galéria kirakatában és az iskola weboldalán is bármikor meg lehet tekinteni. 

Azonfelül, hogy egy kollégájukat támogatják, az akció­nak szintén fontos része az is, hogy a gyerekek az adományozó szerepet is lássák, mintát kapjanak a segítségnyújtásból, és megtapasztalhassák, hogy a segítség adott esetben bizony gyógyító erejű is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában