Frissen Fejérből

2022.02.28. 17:30

Száztíz adag étel indult útjára Székesfehérvárról

Száztíz adag forró étel indult útjára vasárnap délelőtt, hogy a nehézségekkel küzdők asztalán is gőzölögjön a tányér.

Palocsai Jenő

A Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz az ételt

Forrás: sti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Bedobozolva várakozott a szállításra száztíz adag bácskai rizses hús és a hozzá való csemegeuborka az elkészítés helyén. Egy szállodák összefogásából létrejött jótékonysági akció keretén belül készítette el a tetemes mennyiségű ételt a Novotel Székesfehérvár, melynek igazgatója, Pfeffermann Gábor elmondta:

 – Mindig is fontosnak tartottuk támogatni a helyi közösségeket, a rászoruló családokat. Minden alkalommal igyekszünk részt venni a Magyar Szállodaszövetség által szervezett megmozdulásokban, függetlenül attól, hogy ez főzés vagy éppen ruhagyűjtés. A többszintes, gurulós kocsira kikészített, forró ebéddel teli dobozokat a Magyar Vöröskereszt alelnöke, a Fejér megyei szervezet elnöke vette át. Fábián Károly úgy fogalmazott: 

– Az idén második alkalommal vihetünk ilyen módon ételt azoknak, akik számára ez nagy segítség, és abban bízunk, hogy ez meg fog ismétlődni, még ebben az évben. Fábián Károlytól azt is megtudtuk, hogy a fővárost leszámítva az akcióban részt vevő szállodák által elkészített ételeket mindenhol a Vöröskereszt szállítja el a rászoruló családokhoz. Az országos alelnök hozzátette, hogy ez az akció immár határon átnyúló, ugyanis Pozsonyban is csatlakoztak már ehhez a jótékonysági megmozduláshoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában