Frissen Fejérből

2022.02.14. 07:00

Legfőképp orbánozott Márki-Zay Péter a fehérvári utcafórumon

Szombaton kora este az Alba Pláza előtti téren tartott utcafórumot Fazakas Attila és Márton Roland ellenzéki képviselőjelölt, valamint Márki-Zay Péter, a szivárványkoalíció közös miniszterelnök-jelöltje. Sok konkrétum ezúttal sem derült ki az ellenzék programjából.

Kecskés Zoltán

Márki-Zay Péter ismét nyilvános vitára hívta ki a miniszterelnököt

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kisebb feszültség volt tapasztalható a rendezvény kezdete előtt a mintegy kétszáz fős tömegben. Az egyik aktivista rendre utasította és rendőrökkel riogatta a békésen ott álldogáló, idősebb korosztályhoz tartozó embereket, mondván, ha megzavarják a beszédeket, akkor szól a rendfenntartóknak. Másutt néhányan már az órájukat nézegették, sőt akadt olyan is, aki táncra perdült a csípős hidegben: „Ha már megtiszteljük, hogy eljövünk, érkezzen időben!” – hangzott el néhányuktól. 

18 óra 7 perckor aztán kesztyűben és csíkos szürke sáljában megérkezett a hódmezővásárhelyi polgármester. Megnyugodtam, szerencsére ezzel a dátummal tisztában van, nem úgy, mint a nagy dérrel-dúrral beharangozott évértékelőjével. Emlékeztetőül, néhány napja az egyik csatornán előbb azt mondta, 17-én esedékes az értékelő, majd kinézett valakire a stúdióban, és javított 15-re, majd néhány pillanat múlva 16-ot mondott. Azóta kiderült, 17-én lesz az évértékelő.

 

Szumma szummárum, megérkezett, és felszólalása elején rögtön reagált a miniszterelnök beszédére: „Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként. Velem foglalkozott sokat, az ország valódi gondjaival semennyit” – mondta. Ezt hallva felvetődött bennem a kérdés: vajon ugyanazt a beszédet hallgattuk? A kormányfő ugyanis ki sem ejtette a nevét, csupán néhány percben felidézte azokat a zagyvaságokat, amik elhangoztak tőle. Orbán kiemelte, a baloldal vezetője továbbra is Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és egy gombaszakértő.

 

Ellenben a magát messiásnak tartó politikus csak vele foglalkozott. Nagyjából fél­órás beszédében a baloldali sajtóban és az ellenzéki politikusok által oly sokszor pufogtatott, a kormányt és a miniszterelnököt lejárató témákat hozott fel: a legkorruptabb, a legszegényebb és a Covidban is a legtöbb embert elveszített országnak nevezte hazánkat, amiért a kormányfőt tette felelőssé.

 

Az esemény békésen zajlott, ugyan többször bekiabálások hangzottak fel, Fazakas Attilát, a Jobbik politikusát árulónak, míg az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét egy be­kia­báló melegnek titulálta. Erre Márki-Zay így reagált: melyik pártban van a legtöbb meleg? – tette fel a kérdést fennhangon. Majd leszögezte, hogy homofób emberek nem szavazhatnak a Fideszre. Hozzátette, ők egy olyan országért küzdenek, ahol a fideszes politikusok is bátran felvállalhatják homoszexualitásukat, mert abban nincsen semmi szégyen.

 

A politikus csodáról is beszélt, hiszen Magyarországon az elmúlt években soha nem látott béke és szeretet van leg­alább az ellenzéki térfélen. Nos, a Magyar Nemzet információi szerint borulni látszik az összefogás. Több helyen akad olyan politikus vagy politikusjelölt, aki az ellenzéki megállapodással nem törődve elindul a választókerületekben.

 

A kampánybeszéd végén Márki-Zayval készíthettek kö­zös fotót a „hívők”, majd a baloldali kapitány maroknyi csapatával a főutcán végigsétálva a Hotel Magyar Királyba sietett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában