Frissen Fejérből

2022.01.03. 17:53

Nagy örömöt hoztak a megye első babái - Ezeket a cikkeket olvastátok múlt héten

Csokorba gyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit!

feol.hu

Hajdu Sára

Forrás: Maróti Dorottya

1. Ismeretlen holttestet találtak a Nádor-csatornában

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a 07010/169-98/2021. számon közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt.A rendőrségre 2021. december 16-án délután érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Sárszentmihály közelében, a Nádor-csatornában egy ismeretlen személyazonosságú férfi holttestet találtak. Az elhunytnál azonosítására alkalmas iratok nem voltak - írja a rendőrség. 

2. Sárának nevezték el Fejér megye és Székesfehérvár első babáját is

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti osztályán a 2022-es esztendő első napjának hajnalán egy móri baba látta meg elsőként a napvilágot: Hajdu Sára első gyermek a családban, édesanya, Hajdu-Pollermann Dominika. A kicsi 3980 grammal és 54 centiméterrel 2022. január 1-jén 01:08 perckor látta meg a napvilágot.

Székesfehérvár első  babája kicsit később, 04:14 perckor született. Keresztes Anita harmadik gyermeke, Keresztes Sára 4260 grammal és 56 centiméterrel született

3. Négynapos munkahetet vezetnek be az önkormányzati hivatalban

A soponyai önkormányzatának képviselő-testülete december 2-ai ülésén döntött a heti négynapos munkarend bevezetéséről. Természetesen mindenben a munkajogi szabályoknak megfelelően jártak el, hiszen a közszolgálati tisztviselők munkarendjét, munkabeosztását jogszabályok szabályozzák. A heti 40 óra munkaidő nem szenved csorbát.

4. Zebrán gázoltak el egy 79 éves nőt a Lövölde utcában

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget 2021. december 29-én délelőtt Székesfehérváron a Lövölde utcába, ahol egy 50 éves helyi lakos közlekedett személygépkocsijával a Budai út felől a vasútállomás irányába, amikor a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve nem biztosított elsőbbséget a szabályosan áthaladó gyalogos részére, és elütötte. A baleset következtében a 79 éves nő megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

5. Újabb helyközi vonalakon fogadják el a fehérvári helyi jegyeket és bérleteket

A Székesfehérvár, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium között létrejött megállapodás keretében 2022. január 1-jétől, a jelenlegi járatok mellett, újabb helyközi vonalakon fogadják el a székesfehérvári helyi jegyeket és bérleteket: 718: Székesfehérvár – Lovasberény – Vereb – ​Kápolnásnyék, 8011: Székesfehérvár – Lovasberény – Alcsútdoboz – Bicske, 8013: Székesfehérvár – Lovasberény – Alcsútdoboz – Vál – Baracska. Ezeken a járatokon a Vasútállomás, illetve az Autóbusz-állomás, valamint Székesfehérvár, Istvánmajor megálló közötti szakaszon lehet utazni a helyi jegyekkel és bérletekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában