Frissen Fejérből

2022.01.11. 07:00

Még nincs ítélet Kossa Lajos ügyében

Ismét tárgyalást tartott a Székesfehérvári Járásbíróság Aba volt városvezetője, Kossa Lajos ügyében.

Déri Brenda

A bíróság január 14-re, azaz e hét péntekre rendelte el a határozat kihirdetését az ügyben

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Akárcsak a novemberi tárgyaláson, úgy ezúttal is irat­ismertetést és vallomástételt tűzött napirendre a bíróság, azonban ezek közül szintén csak az egyikre került sor. Az egykori abai polgármester, akit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett ügyében hallgatott volna meg tegnap a bíróság, most sem szándékozta vallomás formájában bizonyítani az igazát. Tette mindezt annak ellenére, hogy a legutóbbi tárgyalás óta beszerzésre kerültek az általa hiányolt iratok, melyekre akkor úgy hivatkozott, hogy ügydöntő fontosságúak lehetnek. Ezek a dokumentációk 2012 és 2016 közötti költségtérítési elszámolásokat, pénztári bizonylatokat és kifizetéseket tartalmaznak abból az időszakból, amikor még Kossa volt Aba polgármestere.

 

Ennek ismertetése meg is történt a tegnapi ülésen, mégpedig hónapokra lebontva, de a vádlott most sem volt elégedett a nyomozás során feltárt bizonyítékokkal és az iratismertetés módjával. Éppen ezért indítványozta az igazságszakértői szakvéleményt, illetve további három bizonyítási indítványt nyújtott be szóban, azonban ezeket a bíró elutasította. Erre a következőképpen reagált Kossa Lajos: „Egyoldalúnak érzem a mostani és az eddigi eljárást, mely ellenem irányul, ahogy a bírói iratismertetést is. Nekem is jog szerint jár az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód. Úgy gondolom, hogy nem veszik figyelembe az általam elmondottakat, nem végzik megfelelően a munkájukat. Korábbi panaszaimat, észrevételeimet is elutasították. Éppen ezért kérném a bíró úr ügyből való kizárását elfogultság okán!” – mondta, majd hosszasan, szóról szóra felidézte az előkészítő ülésen elmondott vallomását. Végül a több órán át tartó tárgyalás azzal zárult, hogy a bíróság január 14-re, azaz e hét péntekre rendelte el a határozat kihirdetését az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában