Frissen Fejérből

2021.12.06. 08:40

Kreatív családi foglalkozást tartottak a Szent István Művelődési Házban

Halk zongoraszó töltötte be a Szent István Művelődési Házat szombat délelőtt, a lágy dallamok a kreatív alkotófolyamatok tökéletes háttereként szolgáltak. Advent második hétvégéjén kreatív családi foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.

Héjj Vivien

A kórház koraszülött gyermekeinek készültek a horgolt polipok

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A terem minden sarkában más és más foglalkozás várta a családokat. Miliás Dóra, az Okoskodó foglalkozás vezetőjének irányításával fejlesztőjátékokat próbálhattak ki kicsik és nagyok. A stratégiai, logikai és gyorsasági játékok a kikapcsolódás mellett a szellemi fejlődést is szolgálták.  A társasjátékok birodalmától néhány lépésnyire már a kézműveskedés kapta a főszerepet. A Mesi műhely vezetője, Kamarás Emese irányításával a legkisebbek krumplinyomdák segítségével képeslapokat készítettek, valamint papírból készült karácsonyfákat díszítettek különféle színekkel, mintákkal. Eközben a nagyobbak – és a felnőttek is – szódabikarbóna-alapú gyurmából alkottak díszeket.  A következő asztalon halomba gyűltek a fonalak, miközben sorra készültek a különféle horgolt dekorációk, hópelyhek, télapók. 

– Fonaladományokat gyűjtünk, melyekből a kórház koraszülött gyermekei részére készülnek polipok. A nyugdíjasklubokból több idős hölgy és magánszemély is segít a polipok horgolásában – mondta Botosné Kárász Brigitta, a Furfangos Kezek Kötő és Horgoló Klub vezetője. 

A közelgő ünnep egyik elmaradhatatlan édessége a mézeskalács. A gyerekek Molnár Viktória irányításával a karácsony illatát és ízét idézhették meg mézes sütemények sütésével, díszítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában