Frissen Fejérből

2021.12.09. 07:45

Feltöltötték a madáretetőket a soponyai iskolában

Milyen a jó madáretető és madáritató? Milyen madarak telelnek hazánkban? Mikortól és meddig kell segítenünk őket? A soponyai általános iskolában a napokban kezdték meg a madáretetők feltöltését.

V. Varga József

Eleséggel teltek meg a madáretetők

Forrás: Az iskola

Madárbarát iskolaként fontosnak tartják, hogy a gyerekek oktatását és nevelését kiterjesszék a madarakhoz kapcsolódó ismeretekkel. A diákok egyebek között megismerkednek a téli madáretetés fontosságával, megtanulják, mivel lehet, ugyanakkor mivel nem szabad etetni a nálunk telelő madarakat. 

 

– Milyen a jó madáretető és madáritató? Milyen madarak telelnek hazánkban? Mikortól és meddig kell segítenünk őket? Egyebek között ezekre is választ kapnak tanulóink – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó, a Zichy János Általános Iskola igazgatója. 

 

Az iskolában a napokban kezdték meg a madáretetők feltöltését. A gyerekek már várták ezt a pillanatot, hiszen eddig, az enyhe időjárásnak köszönhetően a madarak távol maradtak. Mindenki lelkesen fogott neki a feladatnak, és a munka végeztével az etetők már megtelve várják kis vendégeiket. Az égre tekintve meg is jelent az első vörösbegy, s remélik, hogy hamarosan többen is érkeznek.

 

A soponyai intézmény három éve nyerte el az Örökös ökoiskola címet, ehhez méltó módon kívánják a felnövekvő nemzedékekkel megértetni és elfogadtatni, hogy mind részei vagyunk a természetnek. Arra fókuszálnak, hogy a nebulók már kisgyermekkorukban indíttatást kapjanak, magukévá tegyék az egész életükre kiható, felelős és környezettudatos gondolkodást és tetteket – tette hozzá az iskolaigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában