Családbarát fejlesztés

2021.12.24. 13:00

Bölcsődével bővült a pusztavámi óvoda

A foglalkoztatás és az életminőség javítása érdekében családbarát, a munkába állást segítő fejlesztést hajtottak végre a községben. A Szivárvány Óvoda mostantól hivatalosan is fogadhat hét bölcsődés gyermeket is.

Palocsai Jenő

A Csordás Mihály polgármester vezette önkormányzat sikeresen pályázott mini bölcsőde kialakítására, melyhez 34,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert, tudtuk meg Iván Szilviától, a település jegyzőjétől. A beruházás célja a Pusztavámi Szivárvány Óvoda Egységes Óvoda –Bölcsőde kialakítása, mely keretében a már meglévő óvodai épületet bővítették egy mini bölcsődei csoporttal. A bővítmény tömegében és szerkezetében illeszkedik a meglévő, már régóta használt épülethez és hét bölcsődés gyermek elhelyezését teszi lehetővé. 

Az európai uniós támogatásból finanszírozott beruházás keretében nemcsak maga az épület bővült, hanem a forrásnak köszönhetően lehetővé tették a gyermekek számára az akadálymentes bejutást is, akár éppen az akadálymentes parkolóból is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában