Magyar falu program

2021.12.11. 15:00

Átadták a felújított útszakaszt Gánton

Az elmúlt időszakban a község nyolc sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar falu programban. Ezek közül nemrégiben zárult le a Béke tér alsó útszakaszának a felújítása és megérkeztek a közterületi karbantartó eszközök is.

Borsányi Bea

Németh Sándor, Krausz János, Tessely Zoltán és Mézner Ádám a felújított Béke téri útszakasznál

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Béke téri útszakaszon az utóbbi években nehezen közlekedtek az autósok, mert az útfelület erősen megsüllyedt, illetve a szélessége is szűkült, mivel kétoldalt ránőtt a növényzet. Az utat most 308 méter hosszan újraaszfaltozták, a növények kitakarítása után pedig egy-egy méteres sóderes padkát alakítottak ki mindkét oldalán, ami lehetővé teszi, hogy a szemben közlekedő autók elférjenek egymás mellett. A munkálatok 12,5 millió forintba kerültek. 

A Magyar falu program egy másik pályázatán 3,926 millió forint, százszázalékos támogatást nyert Gánt, amelyet közterületi karbantartó eszközökre fordított az önkormányzat. Az összegből egy motoros fűrészgépet, egy motoros ágnyesőt, egy motoros fűkaszát, valamint egy fűnyíró traktort vásároltak. Utóbbira hótoló előlapot és sószórót is fel lehet szerelni, illetve tartozik hozzá egy ágdaráló is. 

Az ünnepélyes átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a 2018 óta futó Magyar falu programban Gánt önkormányzata nyolc sikeres pályázatot adott be és mintegy 61,5 millió forint támogatást kapott. Krausz János polgármester hozzátette, jelenleg folyamatban van egy új falubusz beszerzése és jövőre várható a temetői ravatalozó felújítása is. Ezeket szintén Magyar falus támogatásokból valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában