Frissen Fejérből

2021.11.17. 09:00

„Siralmas az állapot” a Kadocsa utcában

Lakossági fórumot tartott Deák Lajosné önkormányzati képviselő a 11. választókörzet lakóinak a szakhatóságok vezetőinek részvételével, akik szintén válaszoltak a lakossági kérdésekre. A Kadocsa utca forgalmi problémája kapcsán több lakó szót kért, megoldást akarnak.

Héjj Vivien

A fórumon az önkormányzati képviselő mellett a városvezető és a szakhatóságok képviselői is jelen voltak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Kadocsa utca érintett lakója úgy fogalmazott, az elmúlt egy évben durván megnőtt az utcában a kamionforgalom.

– A csatornafedelek megsüllyedtek, a ház zuhog, a beltéri ajtók is mozognak. Kizárólag a kavicsos szállítókkal van bajunk, nem tudjuk, miért van ennyi. Siralmas az állapot, pedig mi 30 méterre vagyunk az úttól. Régen a rendőrök heti rendszerességgel mértek, akkor minden kamionos hirtelen eltűnt. Most azonban semmi nem történik. 70-80-nal mennek, a házban zuhog minden. A sofőrök mobiloznak vezetés közben, a tragédia kódolva van. Valami megoldást szeretnénk, mert kezd élhetetlenné válni a helyzet – fogalmazott az egyik lakó, akinek véleményével a jelenlévők közül is többen egyetértettek, hozzátéve az út jelentősen leromlott állapotának problémáját.

A fórumon az önkormányzati képviselő mellett a városvezető és a szakhatóságok képviselői is jelen voltak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Kadocsa utca a Magyar Közút kezelésében van, a felvetésre az illetékes igazgató reagált:

– A forgalom a pandémia előtt lényegesen lecsökkent, ez az elmúlt időszakban visszajött, sőt növekedett. A forgalomszabályzás régóta fennáll: 7,5 tonnás össztömeg-korlátozás van. Engedélyeket csak a legszükségesebb esetekben adunk a tranzitforgalomnak. A nem engedéllyel közlekedő járművek kiszűrése rendőrségi feladatkör – fogalmazott Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Molnár hozzátette, a burkolat állapota régóta fennálló probléma: a belső sávok még viszonylag jó állapotban vannak, de a külsők teljesen tönkrementek. A vállalat idén is mintegy 1,5 millió forintot költött az útszakasz javítására. A végleges megoldást az út teljes felújítása jelentené. Ennek végrehajtása a Budai úttól a Berényi útig tartó 1,6 kilométeres szakaszon a jelenlegi árakhoz viszonyítva 600 millió forintos költséggel járna. A javítási igényt felterjesztették az illetékes minisztériumhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában