Frissen Fejérből

2021.11.28. 11:27

Püspöki szentmise Fehérvárcsurgón

Hálaadó szentmisét tartanak ezekben a pillanatokban a  fehérvárcsurgói római katolikus templomban, Spányi Antal megyéspüspök vezetésével.

Palocsai Jenő

A Kaszap központ meglátogatása után a katolikus templomba ment Spányi Antal megyés püspök, aki hálaadó ünnepi misét celebrált a bakonyi településen

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A főpásztor, az eseményt megelőző percekben bejárást tartott a Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpontban. az intézmény több mint egy évtizede folyamatos fejlesztés alatt áll. 

Ez alkalommal a Magyar Falu Programban, a helyi egyházi közösségi terek fejlesztése projekt keretében új közösségi teret alakítottak ki, a fehérvárcsurgói plébánia épületében. A zarándokok által gyakran látogatott központban, egy új, a régi hittanteremből épült közösségi tér, egy nyolc férőhelyes szállás és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló helyiségek készültek most el.

Rajki Péter(B1) a fehérvárcsurgói egyházközség világi elnöke, és Mórocz Tamás címzetes apát (j1) fogadta Spányi Antal megyés püspököt a Kaszap István Központ nemrég felújított épületrészében

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Az 2009 óta folyó munkálatokról, az ehhez kapcsolódó társadalmi összefogásról és a takarékosan felhasznált pályázati úton szerzett forrásokról a szentmise első felében Rajki Péter beszélt. A fehérvárcsurgói egyházközség világi elnöke úgy fogalmazott:  -A munka nem ért véget, de mégis fontos mérföldkőhöz értünk. A munkálatok során végig éreztük Kaszap István közbenjárását. 

Az egyházkerület vezetője, Móricz Tamás címzetes apát is köszöntötte Spányi Antalt, aki kérdésünkre elmondta, hogy nagyon fontosak ezek a közösségi helyek, amik nem csak az Úrhoz viszi közelebb a híveket, hanem egymáshoz is.

Az átadási ünnepre és a hálaadó szentmisére ellátogatott a fehérvárcsurgói kötődésű Steiner Attila  államtitkár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában