Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:10

Marad a régi lomtalanítós rendszer Fehérváron

A város honlapján néhány héttel ezelőtt indult szavazás a lomtalanítás rendszerével kapcsolatban, amelynek eredményét szerdán tette közzé Cser-Palkovics András polgármester.

Baráth Eszter

Év végi lomtalanítás – van, aki foglalja, van, aki eltakarítja

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester korábban kérte a lakosságot, hogy foglaljanak állást abban a kérdésben, hogyan történjen a lomtalanítás a városban. Az egyik lehetőség az volt, hogy marad az eddig is használt struktúra, miszerint a már nemkívánatos háztartási cikkeket a társasházak elé lehet kihelyezni. A másik opció, hogy városrészenként egy nagy központi gyűjtőhelyet alakítanak ki a lomtalanítások idejére.

A Cser-Palkovics András által közzétett adatok szerint 1459-en szavaztak arra, hogy továbbra is az eddig megszokott rendszer maradjon. Ezzel szemben 1001 személy voksolt a gyűjtőhelyek kialakítására. A polgármester közleménye alapján a lakosság döntését természetesen tiszteletben tartják, addig biztosan maradni fog a jelenlegi forma, amíg nem találnak olyan alternatív megoldást, ami a többség számára elfogadható.

Mint írta, a hozzászólásokból viszont kiderül, hogy lenne igény egy, a mostaninál esztétikusabb megoldásra, ezért kérni fogja az ezzel foglalkozó szakemberektől, hogy legalább koncepciójelleggel állítsanak össze javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában