Frissen Fejérből

2021.11.21. 07:25

Kisapostagon tartotta alakuló ülését a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentőalapítvány

Dunaújváros közelében fekvő településen, Kisapostagon tartotta alakuló ülését a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentőalapítvány.

DH, Baráth Eszter

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere aláírták az alapító okiratot

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula, Kulcs polgármestere és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere magánemberként elhatározták, olyan mentőalapítványt hoznak létre, amely kutató és vízimentő tevékenységével segíteni tudja a magas színvonalú mentést és kutatást. Az eseményen részt vett Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztje is.

Az alapítvány céljai között határozta meg a mentési és betegszállítási tevékenység végzését és támogatását, ezzel kapcsolatos korszerű egészségügyi eszközök beszerzését, informatikai rendszer fejlesztését. Szintén a célok között szerepel a képzett kereső kutyákkal járó költségek finanszírozása és a kutató, vízimentő tevékenységben részt vevő önkéntesek és dolgozók képzésének szervezése.

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere aláírták az alapító okiratot
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Molnár Krisztián elmondta, Fejér megyében elsőként a Duna menti régióban és a Velencei-tavon végzik majd a kutató és vízimentő tevékenységüket, de kutyás mentés is segíti majd a szolgálatot. Az alapítványban dolgozik majd Reszegi Imre kuratóriumi elnök, Kovacsik Milán mentőápoló, az alapítvány titkára, Nagy László Dávid mentőtechnikus, Partizer Csaba és Daróczi Orsolya kutyakiképzők.

Jobb Gyula elmondta, Duna menti településvezetőként természetes, hogy az ügy mellé állt. Nagy Attila véleménye szerint fontos, hogy térségünkben is legyen egy olyan alapítvány, amely az okiratban kitűzött célokat meg tudja valósítani. Reszegi Imre elmondta, ez a szolgálat hatással lesz a turizmusra is, hiszen a Velencei-tónál nyaraló emberek számára nagyobb biztonságot tudnak majd nyújtani. A mentőalapítvány kulcsi székhellyel működik majd. Támogatóként, vagyoni hozzájárulással bárki csatlakozhat a fontos célok megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában