Frissen Fejérből

2021.11.11. 16:00

Két 95 éves lakót is köszöntöttek Nádasdladányban

A 70 év feletti lakosat látta vendégül a település vezetése. A 95 éves Szabó Jánosnét és Murai Józsefet külön, otthonukban köszöntötték.

Siki Szabolcs

Murai József, mögötte a két unoka: Marika és János, valamint Buzás Lajosné alpolgármester

Fotó: Siki Szabolcs

Mivel tavaly elmaradt ez az ünnep, így idén két „soron következő” legidősebb ladányit is köszöntöttek. 2020-ban Szabó Jánosné ünneplése lett volna esedékes, hozzá látogatott el Buzás Lajosné alpolgármester. Szabó Jánosné Boza Mária 1926. július 5-én Inotán született, nehéz körülmények között éltek, már 14 éves korában dolgozott a tőzegtelepen, úgynevezett „kalickázást” végzett. 1948. október 24-én kötött házasságot a fehérvári Szabó Jánossal, akivel egészen idén áprilisig, férje haláláig boldog házasságban éltek. Ezután Máriát lánya magához vette.

Murai József, mögötte a két unoka: Marika és János, valamint Buzás Lajosné alpolgármester
Fotó: Siki Szabolcs

A másik legidősebb ladányi, Murai József 1926. szeptember 9-én született Olaszfaluban. Szegény családban nőtt fel, sok testvérével együtt. Az iskola elvégzése után Csőszre került mint kanászbojtár. Ugyanezen a településen lett később kocsis és csikós. 1944. december 2-án a leventeotthonban mint katona sorakoztatták, és 14 másik társukkal együtt útnak kellett indulniuk gyalog Németországba. 1945. október 16-án indult vissza Magyarországra, de csak 1954 szeptemberében szerelték le véglegesen a katonaságtól. 1951. december 30-án feleségül vette Jenő községben Bozsoki Máriát. Évek óta élvezi jó egészségben a nyugdíjas éveket unokái, dédunokái társaságában. Mindkét ünnepelt ajándékcsomagot és plakettet kapott.

Délután a közösségi házban Varga Tünde polgármester köszöntő gondolatait Buzás Lajosné tolmácsolta a megjelent ünneplő egybegyűlteknek. Az óvodások, iskolások műsorát követően meglepetésvendéggel kedveskedtek, aki nem más volt, mint az 1966-os táncdalfesztivál közönségdíjasa, Bakacsi Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában