Frissen Fejérből

2021.10.21. 08:30

Papírra vetették álmaikat és vágyaikat Polgárdi lakói

Letették az alapkövét annak a tíz lakóháznak, amelyek felépítésével a Fejér Megyei Integrált Szociá­lis Intézmény polgárdi telephelye 120 férőhelyes, fogyatékos személyeket ápoló, gondozó otthonának teljes férőhelykiváltását valósítják meg.

V. Varga József

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata: Törő Gábor, Fülöp Attila, Cséplőné Gönczi Veronika, Nyikos László és Sölch Gellért

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A projektre a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 2,4 milliárd forint tá­mogatást nyert az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív prog­ram pályázatán, a beruházáshoz szükséges telkeket Polgárdi önkormányzata biztosította a Barátság utcában.

– Várhatóan a jövő év végén már ideköltözhetnek a lakók, beilleszkedve a település közösségébe – fogalmazta meg Törő Gábor, a térség ország- gyűlési képviselője.

Az új otthonok megváltoztatják a beköltözők mindennapjait

– Családias otthonok épülnek fel, amelyek megváltoztatják fogyatékossággal élő embertársaink mindennapjait – kezdte beszédét Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szo­ciális ügyekért felelős államtitkára. – Lehetőség lesz ez számukra, hogy a lehető legteljesebb és legönállóbb életet élhessék majd. És üzenet­értékű mindebben a város vállalása és bátorsága, befogadó közössége!

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata: Törő Gábor, Fülöp Attila, Cséplőné Gönczi Veronika, Nyikos László és Sölch Gellért
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

Az alapkövet Fülöp Attila és Törő Gábor helyezte el Sölch Gellért, az Emmi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Cséplőné Gönczi Veronika, a szociális főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese, valamint Nyikos László, Polgárdi polgármestere társaságában. A földbe süllyesztett időkap­szula a helyi intézmény lakóinak rajzait is tartalmazta: papírra vetették álmaikat és vágyaikat.

A rendezvény a városházán folytatódott. „Nincs szó, nincs jel / Nincs rajzolt virág / Nem szállhat az égen szárnyatört madár… // Ki szívét osztja szét / Ő lesz a remény… // Ki szívét osztja szét / Követik merre jár / Hegyeken és tengereken túl / Értik majd szavát” – a Kormorán dalára megindító műsorral készültek a polgárdi otthon lakói. Táncot jártak, énekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában