Frissen Fejérből

2021.10.29. 07:10

Kifogásolt a levegőminőség Fehérváron és Újvárosban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett adataiból az derül ki, hogy már hat településen egészségtelen a levegőminőség.

Palocsai Jenő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint évente 8-10 ezer ember korai halálozásához vezet a légszennyezettség Magyarországon! Akár üveggyapot szigetelőanyaggal is csökkenthető a fűtési energia, így a kibocsátott szállópor is

Fotó: Nagy Norbert, 123rf.com

Ezek között nincs Fejér megyei város, ám további tizenhat településen kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció miatt, és ezek közé tartozik Dunaújváros és Székesfehérvár is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzése szerint pénteken további romló tendencia várható, különösen az északkeleti országrészben. A szélvédett helyeken – különösen északkeleten – szombaton és vasárnap is köd- és párafoltok képződhetnek, ezért ezeken a területeken tovább romlik a levegőminőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában