Frissen Fejérből

2021.10.01. 07:20

A régóta fiatalokról szólt a csütörtöki nap

Már a napját megelőzően, csütörtökön is több helyen előre megünnepelték az idősek világnapját Székesfehérváron. Az Örökifjú Bohémek a város egyik szegletében, Buch Tibor pedig a másikban hozott bulihangulatot a mindennapokba. Emellett kilencvenéves állampolgárt is köszöntöttek.

S. Töttő Rita, Bokros Judit, FMH

Buch Tiborral (középen) az élen zenélt és táncolt az Alba Regia Sportcsarnokban számos művész csütörtökön, az idősek napján, azaz – ahogyan Cser-Palkovics András polgármester fogalmazott köszöntőbeszédében – a „kicsit régebb óta fiatalok” ünnepnapján. Horváth Elemér hegedűművész és „csapata” mellett fellépett a Step and Style Stúdió és a MegaDance Táncstúdió is. E világnapot 1991 óta ünnepli az ENSZ, melynek pontos napja október elsején, azaz ma van. Azért is különleges ez a nap, mert tavaly sajnos elmaradt ez a rendezvény, ezért lehet most értékelni, milyen jó, hogy ismét együtt ünnepelhet a város – mutatott rá a polgármester.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nem gondoltuk az elmúlt években – hiszen Székesfehérváron is nagyon szép hagyományai vannak az idősek világnapjának –, hogy egyszer nem lesz természetes a találkozás október elsején vagy előtte egy-két nappal. De tavaly ez megtörtént sajnos, amikor igazi hiányérzetem volt – emlékezett vissza a tavalyi korlátozások miatt elmaradó rendezvény időszakára Cser-Palkovics András polgármester az Alba Regia Sportcsarnokban.

Buch Tiborral (középen) az élen zenélt és táncolt az Alba Regia Sportcsarnokban számos művész csütörtökön, az idősek napján, azaz – ahogyan Cser-Palkovics András polgármester fogalmazott köszöntőbeszédében – a „kicsit régebb óta fiatalok” ünnepnapján.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Reménykedtem benne, hogy egy év múlva újra itt lehetünk és találkozhatunk. Eltelt az egy év, s örülök, hogy láthatom a sok mosolygós arcot – nézett körbe a közönség körében. – Sok minden elmaradt – fogalmazott –, melyek közül a legfontosabbak a családdal, az unokákkal, a déd­unokákkal való találkozások voltak. Ezért tudjuk értékelni, mi hiányzott, és tudjuk értékelni, amit ma nem kell hiányolni, mert itt lehetünk együtt.

A sportcsarnokban mulatozhattak ismét, egy év kihagyás után
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény egyik telephelyén, a Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthonában ugyancsak csütörtökön ünnepelték az időseket a világnap alkalmából. A köszöntők után a sokszínű, színvonalas műsorban felléptek például az Örökifjú Bohémek Tánccsoport nyugdíjas tagjai, volt operetténeklés is, a Fehérvári Mesecsapat szervezésében pedig három diák érkezett mesét, verset előadni.

Érdekesség volt, hogy a Soós János Remek díjas népi iparművész által készített citerákon az általa összeállított dalcsokrot játszotta Soós Margaréta és Bátori József, akiket az intézmény kórusa kísért. Az idősek hálás figyelemmel követték a történéseket. A többi telephelyen ezután kerül sor az ünneplésre.

Kiss Lászlót köszöntötték
Fotó: Varju Zoltán Mihály

Mindemellett csütörtökön az immár kilencvenéves Kiss Lászlót is köszöntötte otthonában Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Az 1931. szeptember 29-én született ünnepelt úgy fogalmazott: „Mindig mozgok, én még nem unatkoztam soha!” Feleségével, Mártával 63 éve él együtt. Sokat kell dolgozni, és egészségesen kell élni – tán ez lehet a hosszú élet titka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában