nehézgépjárművek

2021.10.25. 11:30

A helyi útdíj hozhatna előrelépést a Kadocsa forgalmának ügyében

A legutóbbi lakossági fórumon került újra napirendre a Kadocsa utcát övező forgalmi probléma. A közel sem új keletű ügy kapcsán felszólaló lakó elmondta, a gondot már több mint tíz éve próbálják megoldani.

Héjj Vivien

A nagy forgalomra és az út tűrhetetlen minőségére panaszkodnak a Kadocsa utca egyes, a legutóbbi lakossági fórumon is megjelent lakói

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Rettentő nagy a forgalom az utcában, és olyan tűrhetetlen az út minősége, hogy több levelet is váltottunk a Magyar Közúttal. Egy-két részt kiemelnék a válaszokból: „A felújításra valóban szükség lenne, azonban tájékoztatnám, hogy a társaság csak akkor tudja a felújítást elvégezni, ha a feladatra elrendelést vagy finanszírozást kap” – idézte a lakó a hivatalos levél sorait, majd hozzátette, megérti, hogy az anyagi finanszírozás nem megy egyik napról a másikra, ám érthetetlen számára, hogy tíz éve nincs érdemi előrelépés.

– A házaink meg vannak repedve, már nem tudjuk, mit csináljunk – tette hozzá az asszony.

A Magyar Közút arról is tájékoztatta a panaszost, a Kadocsa út mintegy 1,6 kilométeres szakaszának felújítása a négy forgalmi sáv miatt jelentős költségigényű. A burkolat felújításán kívül a csapadékelvezető hálózat teljes átépítésére is szükség lenne.

A nagy forgalomra és az út tűrhetetlen minőségére panaszkodnak a Kadocsa utca egyes, a legutóbbi lakossági fórumon is megjelent lakói
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Állami közútról van szó, két megoldási lehetőséget látok: az Auchan-körforgalom felújítása idején biztos, hogy a forgalom egy része itt is megjelenik. Megpróbáljuk elérni a közútnál, hogy cserébe, amiért lesz néhány még nagyobb forgalmat jelentő hónap, vegyék előre a Kadocsát, és csinálják meg a felújítást. Ez egy nagyjából 600 millió forintos munka. Nem tartom kizártnak, hogy ez sikerül – fejtette ki a Cser-Palkovics András polgármester.

– Azt tapasztaljuk, hogy bizony nagyon sok nehézgépjármű – annak érdekében, hogy az útdíjas szakaszait le tudja rövidíteni – ezt az utcát is használja, akár engedély nélkül is. Azon gondolkodunk, be lehet-e azt vezetni a város ezen útszakaszai tekintetében, hogy a város a nehézgépjárművekre kialakítson egy helyi útdíjrendszert. Bízom benne, hogy az átmenő forgalom tekintetében ez egy forgalomcsökkentő lépés lenne – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában