Frissen Fejérből

2021.09.08. 15:06

Több mint tízmilliárdos keretösszeg várja a civil szféra szervezeteit

Október elejétől egy hónapon át pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira. A sikeresen pályázókhoz várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek meg az elnyert támogatások.

Héjj Vivien

Szalay-Bobrovniczky Vince beszélt a részletekről

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az országos tájékoztató rendezvény fehérvári előadásán a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tájékoztatták a civil szervezetek képviselőit és a megyei települések vezetőit a pályázati lehetőségekről és a felhasználható forrásokról.

A megnyitón Pálffy Károly, a megyei közgyűlés alelnöke reményét fejezte ki az iránt, hogy a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekkel sok megyei szervezet is él majd.Törő Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, a jelen tanácskozás rendkívül fontos a civil szervezetek számára, itt minden szükséges információt megkaphatnak a sikeres pályázathoz. Hozzátette, a helyi önkormányzatok, civil szervezetek összefogásával komoly eredményeket lehet elérni a helyi közösségek életében.

Szalay-Bobrovniczky Vince beszélt a részletekről
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pályázatok legfontosabb tudnivalóit Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság helyettes államtitkára foglalta össze. Október 4-től a civil szervezetek közel egy hónapon át pályázhatnak a NEA forrásaira. Idén 10,8 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, ami az elmúlt évhez képest 1,5 milliárdos növekedés. Szalay-Bobrovniczky kiemelte, a lehetőség a kisebb civil szervezeteket célozza meg. A Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap további 5-5 milliárdos kerettel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában