Frissen Fejérből

2021.09.30. 14:00

„Gyilkoljatok, de szépen tegyétek!” – Egy kulcsi találkozón számos közszereplő megölését tervezték

Néhány nappal ezelőtt Kulcs területén egy magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező radikális csoport gyűlést tartott, ahol több neves közszereplő meg­gyilkolására buzdították a hallgatóságot. A rendőrség elfogott és a bíróság már le is tartóztatott több tagot.

FMH

Egy Kulcs településhez tartozó, eldugott helyen szervezkedtek a radikális csoport tagjai

Fotó: amatőr

Szeptember 11-én tartott ülést a radikális csoport Posta Imre vezetésével, aki korábban a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, de fegyelmivel kirúgták. A megbeszélésről készült videó egyébként az interneten is fellelhető: a több­órás videóban számos megdöbbentő kijelentés hangzik el, mint például: „Gyilkoljatok, de szépen tegyétek!”

A videóból kiderül az is, kik szerepeltek a csoport azon listáján, amelyen az első körben kivégezni kívántakat sorolják fel. Számos közéleti személy és politikus neve felmerült: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós és Szlávik János.

A hosszan sorakozó nevek felsorolása után aztán elhangzott az is, hogy a lista közel sem teljes, Rogán Antal például kimaradt a sorból. Erre Posta Imrétől a következő válasz érkezett: – A Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőit dupla halállal kínáltam volna meg.

A videó alapján a gyilkosság lehetséges módszereit is részletezték és kitárgyalták. A részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezet megjelenéséről a közösségi médiában is gondoskodtak, amit jól mutat a szóban forgó videó közzététele is.

Egy Kulcs településhez tartozó, eldugott helyen szervezkedtek a radikális csoport tagjai
Fotó: amatőr

Magyarország Ügyészségének tájékoztatása szerint a bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében több helyszínen összehangolt eljárást folytattak le. Ezek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat is végrehajtottak. Két személyt pedig – köztük Posta Imrét – gyanúsítottként állítottak elő. Közölték, hogy a megalapozott gyanú lényege, hogy a csoport vezetői ember­ölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait. A közlemény szerint a vezetők közül magát bírónak nevező férfit korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Molotov-koktéllal elkövetett rongálás miatt. Ez a férfi most a „végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására” szólította fel azzal az indokkal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt.

A csoport vezetői utasítást adtak arra is, hogy a tagok ne szervezetten, hanem egyesével öljenek. A végrehajtásra többen is jelentkeztek. Az őrizetbe vétel oka mindkét tagnál az élet elleni bűncselekmény volt, azóta azonban az ügyészség meggyanúsította őket állam elleni bűncselekmény elkövetésével is.

Sajtóinformációk szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája szerdán elrendelte a csoportosulás két vezetőjének letartóztatását. A döntést indokolta szökés, az elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítése mellett az is, hogy az előkészületben maradt cselekményeket ezzel megakadályozzák. Információk szerint az első kihallgatás során egyik gyanúsított sem tett vallomást, a folytatólagos kihallgatás alatt viszont mindketten érdemben nyilatkoztak. A döntéssel szemben mindkét gyanúsított panasszal élt. Míg egyikük csak az állam ellen elkövetett bűncselekmény közlése miatt, addig másikuk mindkét gyanúsítással szemben. Ezeket a panaszokat a Központi Nyomozó Főügyészség bírálja majd el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában