Frissen Fejérből

2021.09.17. 13:11

Minden egy helyen: élmény és egészség a Jancsárkertben

Második alkalommal rendezi meg a Jancsárkert a Fehérvári Családi Életmód Hétvégét – ez az esemény kicsit más, mint egy átlagos piacos nap. A helyi termelők finomságainak kínálatát ötvözik ugyanis az egészséges életmódra neveléssel. Gyerekeknek játékos, felnőtteknek ismeretterjesztő előadások formájában. Szombaton is tart.

S. Töttő Rita

Fotó: S Totto Rita

Kilencedik éve működő termelő és háztáji piac a Jancsárkert Székesfehérváron, ahol több mint négyszáz piaci alkalmat szerveztek már. – Egészséges háztáji gazdaságokban született termékeket árusítunk, de rá kellett jönni a vásárlókkal való beszélgetések során, hogy egy dolog az egészséges táplálkozás, mégis fontos mellette a mozgás és a mentális egészség is – fogalmazta meg Schultz György, a Jancsárkert Egyesület vezetője, mi volt az alapgondolata annak, hogy a piaci alkalmakhoz más egészségtémát is csatoljanak.

Az egészség ugyanis – tette hozzá -, komplex fogalom. E háromnapos rendezvény is ezt hivatott üzenni programjaival: mentális egészséggel kapcsolatos szűrővizsgálatok, előadások, gyermekeknek szóló játékos vetélkedők és környezettudatosságot előmozdító tanácsadások színesítik ugyanis a Fehérvári Családi Életmód Hétvége palettáját.

 

Csütörtökön ünnepelték a Fehérvári Éléstár Bevásárló Közösség egy éves fennállását, pénteken pedig a gyerekeket várták a foglalkozásokra, almalé készítésre, kisállat simogatóra. Borbás Edit almáiból készült az ízletes ital, az élőállatok közül pedig a fürjjel és a nyúllal ismerkedhettek meg közelebbről a látogatók. A zsíros kenyeret a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület kente, de kóstolhattak mézet is a résztvevők. A szombat sem kevésbé érdekes: a korábbi programok mellett ezen a napon szakemberek, szűrések is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában