Frissen Fejérből

2021.09.13. 07:40

Három fülei pedagógus kapta meg idén a díszpolgári címet

Füle Immár a 2. Szüreti Hazaváró rendezvényt tartották a településen, mely idén falunappá avanzsálódott. A rendezvény évről évre összehívja a fiatalokat, idősebbeket, füleieket és környékbelieket, illetve azokat is, akiket elsodort az élet szülőfalujukból.

Miskei Rita

A szüreti felvonulás kezdte az események sorát Fotó: Miskei Rita

A hagyományos szüreti felvonulás az iskola elől indult, a menet útját a Dunakanyarból érkező népzenei formáció, az Aranyalma Páros kísérte. Gebri Bernadett kobozzal és énekkel, Vaskó Zsolt dudával és furulyával színesítette a da­loló fiatalok repertoárját. A faluban játszódó előadásban részt vettek a Fülemüle Óvoda gyermekei, a balatonfőkajári Arany­alma Református Általános Iskola fülei diákjai és a lelkes falubeli fiatalok. A színes kavalkád négy órakor érkezett vissza, akkor már babgulyás, népi játszóház, kézműveskedés és büfé, illetve Kelemenné Judit által festett gyönyörű fotópontok várták a látogatókat.

A napot megtisztelte jelenlétével Törő Gábor országgyűlési képviselő is, aki Kiss Róbert polgármesterrel adta át Füle Díszpolgári kitüntetését. Nagy Józsefné Erzsi óvó néni, „mindenki nagymamája” évtizedeken keresztül nagy szeretetben nevelte fel a legkisebbeket, mai napig tudja minden „gyermekének” születésnapját, férje pedig az iskolát igazgatta.

Kemenesi Zoltánné Erzsébet pedagógusként úgy tanított, hogy „azt tanítani kellett volna” – emlékeznek meg róla kollégái és diákjai. Ő az iskola mellett emlékezetes bábszínházi csoporttal és a könyvtári teendőkkel is gazdagította a falu életét anno.

A szüreti felvonulás kezdte az események sorát Fotó: Miskei Rita

Férje, Kemenesi Zoltán kapta a harmadik kitüntetést, ők ketten 1967-től oktattak. Zoltán történelem–ének szakos tanárként olyan alapot adott az iskolában, amivel hozzájárult, hogy abban az időben a megye egyik kiemelkedő intézménye lehetett a Fülei Általános Iskola, mellette pedig magas színvonalú énekkart is vezetett.

A megható ünnepség után közös fotó is készült, ahol a kérés az volt, álljanak szeretett pedagógusaik mögé volt tanítványaik. A fiatalokból álló Sodorka zenekar fellépése után az érdeklődők egy műhelybeszélgetésen is részt vehettek Kulcsár Noémi egyetemi docens vezetésével, ekkor közösen kereshettek „boldogságrecepteket”, a téma az volt, hogy „ Miért boldogabbak az emberek közösségben?”.

A tombolasorolás után, de még az utcabál előtt a résztvevők közösen elfogyaszthatták a falu tortáját, amit Varga Károlyné Márta ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában