Frissen Fejérből

2021.09.14. 07:15

Fehérvári hívők is részt vettek a misén

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárásaként Budapesten mondott szentmisét Ferenc pápa, amelyen fehérvári katolikus közösség is részt vett. Az esemény fontos volt a református egyház számára is.

Baráth Eszter

Ferenc pápa érkezése Magyarországra

Fotó: MTI/Botár Gergely

Ferenc pápa miséjére szervezett utazással érkeztek meg a Prohászka-templom közösségének tagjai. Tóth Tamás atya elmondta, bár a jegyük a misére kijelölt terület végére szólt és korábban felröppentek olyan hírek is, hogy Ferenc pápa ezen a részen nem lesz közelről látható, nem fog arra menni, ennek ellenére nagy élményben lehetett részük, amikor alig néhány méterrel előttük hajtott el a pápamobillal az egyházfő.

Ferenc pápa érkezése Magyarországra
Fotó: MTI/Botár Gergely

Az atya kiemelte, először voltak kétségei azzal kapcsolatban, hogy nagy tömegben, ennyi ember között hogyan lehet megélni egy szentmisét. A tapasztalatok viszont meg‑ cáfolták a kétségeket, hiszen mint mondta, egészen máshogy szólt a Himnusz, az énekek, több tízezer ember tudott együtt imádkozni, és szinte hihetetlen volt, amikor ennyien egyszerre csendesedtek el: – Most láttam először élőben őt, és döbbenetes élmény volt, nagyon megindító – hangsúlyozta Tóth Tamás. Hozzátette, sokáig kereste ennek okát, végül arra jutott, hogy a pápa személyén átragyog Isten, amit a jelenlétében is érezni lehet.

Berze János, a Budai úti református templom lelkésze elmondta, a kongresszust természetesen a református egyház is figyelemmel kísérte, az egyházi vezetők személyesen is képviseltették magukat az eseményen. A Budai úti gyülekezet tagjai szervezetten nem vettek részt a pápa szentmiséjén, de Berze János elmondta, vasárnap kevesebben voltak a templomban, aminek az lehet az oka, hogy egyénileg többen ellátogattak az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában