Stoptáblák segíthetnek

2021.08.23. 11:30

Vétlen autós sofőrje szenvedett súlyos sérülést Feketehegyen – Komoly szigorítás várható a kereszteződésben

Nagy felháborodást keltett a feketehegyi lakosokban az a baleset, amelyben egy vétlen kocsi utasa sérült súlyosan. Komoly szigorítás várható az ominózus kereszteződésben.

Házi Péter

Még látszanak a baleset maradványai: az autó darabjai

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amint azt a rendőrségtől megtudtuk, augusztus 17-én kora este a Szamos utcából elsőbbségadás nélkül hajtott át egy 73 éves budapesti lakos a Rába utcai kereszteződésen. Összeütközött a szabályosan érkező, egyenesen haladó másik autóval. Az abban ülő utas, egy fiatal nő súlyos sérüléseket szenvedett. Az esettel kapcsolatosan a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon eljárás indult.

A Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a baleset után bejárást tartottak Nagy Zsolttal, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetőjével, ahol azt vizsgálták, miként lehetne biztonságosabbá, beláthatóbbá tenni a kereszteződést. Az irodavezető két változtatási kéréssel fordult a városgondnoksághoz. Az egyik szerint mind a Szamos, mind az Ipoly utca esetében le kell cserélni a Rába utcai kereszteződésekben az elsőbbségadás kötelező táblát stoptáblára. Ezt az útburkolaton is jelezni kell.

Még látszanak a baleset maradványai: az autó darabjai
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az utak melletti szilvafákat is szükséges megmetszeni a beláthatóság növelése érdekében. Az Ipoly utcában pedig, a Rába utcától visszafelé mérve 80 méter hosszon mind a két oldalon meg kell tiltani az autók várakozását, erre a padkán sem lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában