Frissen Fejérből

2021.08.30. 07:15

Különböző távokat futhattak, sportágakat próbálhattak ki Sárbogárdon

Újra aktívan telt a vasárnap Sárbogárdon, hiszen negyedik alkalommal is megrendezték a RunBogárd Futóversenyt és Családi futónapot a Mozgásban az erő rendezvénnyel egybekötve.

Baráth Eszter

Minden korosztályt várt vasárnap a RunBogárd futóverseny és családi futónap!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény, melyet a Magyar Rendészeti Sportszövetség segítségével valósítottak meg, igazi családi program, hiszen a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot. Egy ilyen, vagy ehhez hasonló megmérettetésen rendkívül fontos lehet a motiváció, amit ezúttal az egyik televíziós sportverseny női győztese, a székesfehérvári Szente Gréta biztosított az indulóknak. A másik kihagyhatatlan elem a rajt előtt a bemelegítés, melynek hangulata jól tükrözte mindazt, ami egész nap várhat a helyszínre érkezőkre.

Bár az esemény neve szerint futóverseny, a bemelegítés alatt nyoma sem volt a versengésnek. Az első futama legkisebbeket hívta a rajtvonalhoz. A mosolyfutam keretében 1 kilométeres távot tettek meg, ki-ki futva, futóbiciklivel, rollerral, szülei ölében vagy éppen babakocsival. Az indulók hatalmas mosollyal rajtoltak el, sokaknál ez a célig kitartott, de voltak olyanok is, akik fáradtabban érkeztek a célba. És hogy mennyire nem a versenyről szólt ez a rendezvény, jól mutatja az is, hogy egy nagyobb gyermek a cél előtt megvárta kisebb társát, hogy kéz a kézben segítse át a célvonalon. A beérkezés után minden induló gyermeket éremmel jutalmaztak a szervezők.

Minden korosztályt várt vasárnap a RunBogárd futóverseny és családi futónap!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők összesített adatai szerint mintegy négyszázötven nevezés érkezett a negyedik alkalommal megrendezett megmérettetésre.

A kicsik mellett természetesen a nap folyamán a felnőttek is rajthoz álltak, akik 5,25; 10,5; 15,75 és 21 kilométeres távokat teljesíthettek. A futamok mellett a Mozgásban az erő jegyében a futáson kívül más sportágakat is kipróbálhattak a rendezvényre látogatók. Tulajdonképpen minden olyan mozgásforma felsorakozott az Ifjúsági Parkban, amely Sárbogárdon valamilyen formában megtalálható. Kezdve a labdarúgástól a kézilabdán és a korsárlabdán át, a különböző táncokat felölelve egészen az íjászatig. Ezen sportok kipróbálása közben menetlevelekre gyűjthettek pecsétet a résztvevők, ami alapján a nap végén értékes nyereményeket sorsoltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában