Frissen Fejérből

2021.08.19. 07:00

Kitüntetések, előléptetések a fehérvári ünnepi állománygyűlésen

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredénél szerdán ünnepi állománygyűlést tartottak. Nemcsak hivatásos és szerződéses katonák kaptak elismeréseket az államalapítás ünnepe alkalmából, hanem több honvédségi dolgozó is.

Palocsai Jenő

A tiszti szolgálati jel 2. fokozatát adományozta húsz év szolgálat után Ruff Tamás őrnagynak (balra) Vokla János ezredparancsnok

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csapatzászló fogadásával indult az ünnepi esemény a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred területén. A Ruff Tamás őrnagy vezette zenekar a színpadon zenélve, a megjelent mintegy százötven fős állomány viszont állva fogadta a díszvendégeket, köztük Petrin Lászlót, a Fejér megyei kormányhivatal főigazgatóját, Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét, Spányi Antal megyés püspököt és Berta Tibor dandártábornokot, katolikus tábori püspököt.

Utóbbi az egybegyűltek előtt azt mondta: – Amikor Szent Istvánra emlékezünk, akkor nem arra kell gondolni, hogy a hagyományt őrizni, ápolni kell, mert az nem rab és nem beteg. Meg kell élni. Ünnepelni kell. A magyar állam, vagyis Szent István műve megmutatja, hogy nekünk nem nagyon van más utunk, mint amit ő kijelölt. A kenyér a jövőt szimbolizálja, és ezért mondjuk is újra meg újra imádságunkban, hogy a mindennapi kenyerüket add meg nekünk ma! – fogalmazott a tábori püspök, aki kérte az Urat, legyen áldás a kenyéren, az országon, a nemzeten.

A tiszti szolgálati jel 2. fokozatát adományozta húsz év szolgálat után Ruff Tamás őrnagynak (balra) Vokla János ezredparancsnok
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere, Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka írta alá a kitüntetésekről szóló dokumentumokat. Nem kevesebb, mint hetvenhárom kiemeltje volt a rangos eseménynek. Többen 10-20-30, illetve 40 év szolgálat után kaptak elismerést, vagy ajándéktárgyat. Emellett több tisztet és altisztet előléptettek. Sokan közülük nemcsak magasabb rendfokozatot, de nagyobb felelősséggel járó beosztást is átvettek Vokla János ezredestől, a 43. ezred parancsnokától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában