Frissen Fejérből

2021.08.21. 07:05

Izgalmas, új játszótérrel gyarapodott Pázmánd

Második játszóterét avatta Pázmándon a Szabadság út és az Alkotmány utca sarkán a falu lakossága.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

Ez azonban nem olyan, mint a megszokott, ez most kissé elüt a többitől. A lombokkal körbekerített kis park, a jövőben Szent István park néven fogadja a kis látogatókat és az őket kísérő szülőket. Felállították itt Szent István szobrát is, természetesen fából, és a gyermekeket Varga Norbert fafaragó „ajándékozott” meg egy kis kunyhóval, amelyben a picinyek bujkálhatnak, elrejtőzhetnek. Most Szent István szobra is díszíti már a parkot, amelyet a környékbeliek és az önkormányzat segítségével egy kis pihenőparkká alakítottak ki az ott élők.

Dani Zsolt vállalkozó segítségével került egy daruval a helyére a Manó ház
Fotó: E. Várkonyi Péter

Reichenbach Mónika Pázmánd polgármestere elmondta, hogy a Magyar Falu programban 3.7 millió forintot nyert a falu. A cél az volt, hogy ami egyedi, ami pázmándi, az is kerüljön ide ebből az összegből. Így született meg a Manó ház, amely gyermekek és felnőttek örömét is szolgálja az augusztus 20-i avatás után. A kis házikó mellett a gyermekek kaptak még hintát, és egy kreatív ötlettől sugallva sakktáblát is építettek. A bábukat ugyancsak fából faragva foghatják, emelhetik az apró sakkozók, mert valamennyi sakkfigura „méretes”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában