meseszép tájak

2021.08.19. 10:59

Aktív kikapcsolódásra vágyik a hétvégén? Fedezzen fel biciklis útvonalakat vonattal!

Az augusztus 20-ai, ünnepi hosszú hétvégén az eddiginél is több utazásra számít a vasúttársaság, ezért országszerte minden kerékpárszállításra alkalmas kocsi közlekedni fog az igények minél zökkenőmentesebb kiszolgálása érdekében.

mavcsoport.hu

A Balatonhoz és a Velencei-tóhoz közlekedő vonatok kerékpárszállítási kapacitásait szinte teljesen kihasználják az utasok az elővételi adatok alapján, ezért érdemes hazánk többi, kikapcsolódást, kalandot biztosító kerékpárútjait megcélozni a hosszú hétvégén – írja a MÁV.

Az idei első hét hónapban 470 ezernél is több kerékpáros utas választotta a vasutat túrája megközelítéséhez vagy a hazajutáshoz.

A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Balaton és a Velencei-tó térsége, azonban több olyan tájegységet is érdemes felkeresni biciklivel, melyek legalább annyi élményt nyújthatnak, mint a legnagyobb tavunk környéke. Az ezekre a helyekre közlekedő viszonylatokon, a kerékpárszállító vasúti kocsik kisebb eséllyel válnak telítetté. A turisztikai célú kerékpárszállítási lehetőségekről a MÁV-START honlapján tudnak tájékozódni bővebben.

Ha még nem jártak erre, vagy szeretnék újra felfedezni, érdemes ellátogatni a következő helyszínekre:

  • Dunakanyar, Börzsöny
  • Tisza-tó
  • Mátra, Bükk
  • Zempléni-hegység
  • Bakony
  • Minden további hasznos információt megtalálhatnak a MÁV honlapján, IDE kattintva!

    Ezek is érdekelhetik

    facebook comments widget