Frissen Fejérből

2021.08.19. 10:59

Aktív kikapcsolódásra vágyik a hétvégén? Fedezzen fel biciklis útvonalakat vonattal!

Az augusztus 20-ai, ünnepi hosszú hétvégén az eddiginél is több utazásra számít a vasúttársaság, ezért országszerte minden kerékpárszállításra alkalmas kocsi közlekedni fog az igények minél zökkenőmentesebb kiszolgálása érdekében.

mavcsoport.hu

Tihany, 2016. augusztus 20. Gyalogos és kerékpáros turisták nézik a Balaton vízén úszó sportvitorlásokat a tihanyi hegytetõ sétateraszáról. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Jászai Csaba

A Balatonhoz és a Velencei-tóhoz közlekedő vonatok kerékpárszállítási kapacitásait szinte teljesen kihasználják az utasok az elővételi adatok alapján, ezért érdemes hazánk többi, kikapcsolódást, kalandot biztosító kerékpárútjait megcélozni a hosszú hétvégén – írja a MÁV.

Az idei első hét hónapban 470 ezernél is több kerékpáros utas választotta a vasutat túrája megközelítéséhez vagy a hazajutáshoz.

A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Balaton és a Velencei-tó térsége, azonban több olyan tájegységet is érdemes felkeresni biciklivel, melyek legalább annyi élményt nyújthatnak, mint a legnagyobb tavunk környéke. Az ezekre a helyekre közlekedő viszonylatokon, a kerékpárszállító vasúti kocsik kisebb eséllyel válnak telítetté. A turisztikai célú kerékpárszállítási lehetőségekről a MÁV-START honlapján tudnak tájékozódni bővebben.

Ha még nem jártak erre, vagy szeretnék újra felfedezni, érdemes ellátogatni a következő helyszínekre:

  • Dunakanyar, Börzsöny
  • Tisza-tó
  • Mátra, Bükk
  • Zempléni-hegység
  • Bakony
  • Minden további hasznos információt megtalálhatnak a MÁV honlapján, IDE kattintva!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában