Frissen Fejérből

2021.07.24. 07:20

Torlódás várható a Budai út egy részén

A város több pontján jelenleg is felújítási munkálatok zajlanak. Ezek sávszűkítéssel, sávlezárással, a forgalmi rend átmeneti változásával járnak. Nem érdemes megszokásból vezetni!

Héjj Vivien

Újabb üteméhez érkezett a Budai út felújítása

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Már javában zajlik a Budai út Seregélyesi út – Lövölde út közötti szakaszának felújítása. A közmű-rekonstrukciós munkálatok újabb üteme a Budai út – Lövölde út – Gáz utca csomópontban zajlik. A vízkiváltási munkálatok miatt a Budai és a Lövölde úton, valamint a Gáz utcában további sávlezárásokra kell számítani. Megszűnik a Budai útról a Gáz utcára és a Lövölde útra, valamint a Lövölde útról a Budai útra történő balra kanyarodás lehetősége. A továbbhaladás a Gáz utcában a megszokott sávokban halad, a Budai úton – a város felől érkezők – egyenesen vagy jobbra mehetnek tovább, míg a Lövölde felől jövők egyenesen folytathatják útjukat.

A csomópont-kapacitás csökkenése miatt torlódásokra kell számítani. Kérik a lakosok és a gépjárművezetők türelmét, és hogy úti céljaik megtervezésénél vegyék figyelembe a korlátozásokat, számoljanak a megnövekedett menetidővel.

Az önkormányzati forrásból végzett felújítási munkák az előkészítő közmű-rekonstrukciók és közműkiváltások után a teljes burkolat felújításával folytatódnak, előreláthatólag szeptember 30-ig tartanak.

Újabb üteméhez érkezett a Budai út felújítása
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mindeközben már javában zajlik a Sarló utca aszfaltozása is, melynek során négy centiméter kopóréteg kerül az útra. A közlekedés továbbra is félpályán halad, egyirányú forgalmi rendet vezettek be a Gőzmalom és a Sarló utcákban. A ki- és beparkolást forgalomirányítással biztosítják a lakók számára. Kérik, hogy a közlekedők fokozottan figyeljék az ideiglenes forgalmi rendre vonatkozó jelzéseket.

Emellett továbbra is tartanak a szennyvízvezeték-építési munkálatok a Zrínyi utcában, emiatt nem lehet a Budai útról jobbra a Zrínyi utcába, valamint a Zrínyi utcából balra, a Budai útra kanyarodni. A korlátozások idején a Hadiárva utca és a Bem utca megközelíthetősége a Budai útról – a belváros irányából érkezők számára – jobbra kis íven továbbra is biztosított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában