négy éve csúszik

2021.06.09. 14:30

Mikor nyit az enyingi tanuszoda?

Hamarosan nyithat a tanuszoda – az elcsípett félmondat pár nappal ezelőtti. A megújult járási család- és gyermekjóléti központ balatonbozsoki átadóünnepségén hangzott el.

V. Varga József

Az Enyingi Cifrakert Tanuszoda több hónapja várja a nyitást

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Közelebbit aztán sem a kisváros polgármesterétől, sem a térség országgyűlési képviselőjétől nem sikerült megtudnunk. Kivéve: a témában a Nemzeti Sportközpontok illetékesei, tőlük érdeklődjünk. Megtettük, de választ egyelőre még nem kaptunk.

Amint arról beszámoltunk, a kormány 2014-ben döntött a nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program elindításáról, azzal a céllal, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését. A tanuszoda alapkövét 2016. december 8-án tették le a Batthyány-kastély kertjében, és a sportközpontok illetékese úgy nyilatkozott, hogy az enyingiek és a környékbeliek 2017 végén vehetik majd birtokba a létesítményt. Az átadási határidők aztán évenként csúsztak, tolódtak.

Az Enyingi Cifrakert Tanuszoda több hónapja várja a nyitást
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Sportközpontok legutolsó (lassan fél évvel ezelőtti) közlése szerint annyi tudható: befejeződtek az Enyingi Cifrakerti Tanuszoda kivitelezési munkái, és folyamatban van a használatbavételi engedélyezési eljárás. A terheléses próbaüzem idejét a Nemzeti Népegészségügyi Központ minimum hat hétben állapította meg.

Hogyan is mondja a Pancsoló kislány című nóta: „Ha végre itt a nyár, és meleg az idő / Az ember strandra jár…” Ebben bíznak az enyingiek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában