Frissen Fejérből

2021.06.18. 08:00

Falufórum az úrhidai szabadidőparkban

Kötetlen beszélgetésre hívta az újranyitás jegyében az elöljáró szerda estére a falubelieket a szabadidőparkba. Rozéfröccsöket és házi szörpöt is ígért. És amit ígért, be is tartotta!

V. Varga József

Figyeltek egymásra a pavilonban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Polgármester úr, a Jóisten tartsa meg a szokásodat! – jegyezte meg a pavilon szegletéből a bajusza alatt az egyik atyafi.

– A járvány mindannyiunk életében nyomot hagyott. Bezárkóztunk, életterünk beszűkült, gyengült a közösségi összetartozás – kezdte Bognár József polgármester. – Ez az időszak most lezárulni látszik, újra szervezhetők programok, tarthatók rendezvények.

A faluvezető jó néhány oldalas dolgozattal készült, de a falufórum résztvevői türelmesen, érdeklődve hallgatták. A képviselő-testület tagjai az online térben adtak időről időre randevút egymásnak, közösen készítették elő azokat a döntéseket, amelyeket a veszélyhelyzetben meg kellett hozni. Az elmúlt hónapokban több, régóta tervezett beruházás megvalósulásához sikerült közelebb kerülni (címszavakban: új iskola és bölcsőde, Kossuth utca „felső”, megújul a Pentele és Úrhida közötti összekötő út, elkészülhet az elkerülő úti rácsatlakozás is). Amennyiben ezek rea­lizálódnak, nyugodt szívvel elmondhatják, a település talán eddig soha nem látott fejlődés előtt áll.

Figyeltek egymásra a pavilonban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A legtöbb hozzászólás szerint az lenne az ideális, ha a falu minden utcáját leaszfaltoznák. Ütemezetten haladnak – így Bognár, figyelnek az egyes pályázatokra. Sorrendben úgy próbálnak egyről a kettőre jutni, hogy elsőbbséget élveznek azok az utcák, amelyekben jól halad a közművekre való rákötés.

Az egyik hozzászóló elismerően szólt a lomtalanítás frappáns megoldásáról. – Egyeztessetek bátran a közszolgáltatóval, de arra figyeljetek, hogy a műanyag zsákokat ne nagyon tömjétek meg! – figyelmeztetett mindenkit. Az egyik szépkorú hölgy köszönetet mondott az önkormányzatnak, a pandémia ideje alatti munkájukat, az ellátás megszervezését dicsérve. A múlt szombati gyermeknap mindenki kedvére való volt – szögezte le a fiatal házaspár.

Lesz-e augusztusban csülökfesztivál? – firtatták többen. Már szervezik – hangzott a válasz –, de csak egynapos rendezvényre készüljön mindenki. – Akkor visszahozzuk a vándorkupát, amit még 2019-ben nyertünk el! – mondta a két szabadbattyáni vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában