Frissen Fejérből

2021.06.29. 16:56

A biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet a rendőrök Gárdonyban (videó)

A szabálykövető, körültekintő közlekedés jelentőségére hívták fel a figyelmet a rendőrök Gárdonyban.

police.hu

Fotó: police.hu

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai tájékoztató kiadványokkal és apróbb közlekedésbiztonsági ajándékokkal tették nyomatékosabbá a baleset-megelőzés fontosságát 2021. június 29-én Gárdonyban.

A Velencei-tó partján megtartott prevenciós program célja a figyelemfelhívás volt annak érdekében, hogy a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, mint a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek a testi épségét és életét megóvhassák.

Fotó: police.hu

A rendőrök külön felhívták a figyelmet arra, hogy a láthatóság életet menthet, hiszen sötétben és korlátozott látási viszonyok között jelentősen romlik az észlelési hatékonyság, így fokozottan balesetveszélyes gyalogosok és kerékpárosok számára ilyenkor láthatósági ruházat nélkül közlekedni.

Ennek érdekében a láthatóság elősegítését célzó praktikus kiegészítőket kaphattak az érdeklődők a helyszínen - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában