Frissen Fejérből

2021.05.17. 07:10

Megmozgatta Ráckeresztúr lakóit a Közösségek Hete

A ráckeresztúri könyvtár két programmal várta az érdeklődőket.

Gajdó Ágnes

Csodás alkotások készültek csipeszekből, amelyek ki is kerültek a könyvtár melletti kerítésre

Fotó: Gajdó Ágnes

A vírusveszély miatt a könyvtár részben még az online térben, az intézmény közösségi oldalán várta a játékos kedvű olvasókat. Ismerjük meg értékeinket! címmel tizenhárom plusz egy kérdésből álló totót tölthettek ki az érdeklődők. Valamennyi kérdés a ráckeresztúri értéktárhoz kötődött, így külön öröm a szervezőknek, hogy nemcsak falubeliek küldtek be megfejtést, hanem például Érden, Dunaföldváron vagy Előszálláson élő könyvbarátok is. A kérdések között szerepelt például, hogy ki volt a világrekorder magyar tarka, Auguszta 26 gondozója (nem Milos Forman, nem Gozsdu Elek), de aki kicsit utánajárt a ráckeresztúri értékeknek, arra a kérdésre is helyesen válaszolt, hogy hol áll a Vöröskereszt ráckeresztúri szervezete által állított kereszt, vagy hogy melyik ráckeresztúri érték került be elsőként a Fejér megyei értéktárba (igen: a Szentháromság-szobor).

Csodás alkotások készültek csipeszekből, amelyek ki is kerültek a könyvtár melletti kerítésre
Fotó: Gajdó Ágnes

A másik program címe önmagában is figyelemfelkeltő, hiszen a Csüngjenek csodás csipeszek! felhívás sokak fantáziáját megmozgatta. A könyvtár közösségi oldalán megjelent videó alapján sokféle repülő lény készült egyszerű facsipesz és néhány egyéb kellék segítségével. Az óvodások Pillangó és Méhecske csoportja nevükhöz illőn pillangókat és méhecskéket készített, a negyedikesek viszont elhagyták a szárnyakat, s így például medvét, oroszlánt, cápát, zsiráfot, tigrist, zebrát, békát, macskát alkottak. A mívesen kidolgozott figurákat a könyvtár melletti kerítésre csíptették föl a gyerekek, ám sajnos az eső közbeszólt, így nem sokáig csüngtek a csodás csipeszek, nehogy tönkremenjenek, de azért a régóta várt, természetesen maszkban történt személyes találkozásért és az örömteli pillanatokért érdemes volt dolgoznia mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában