Frissen Fejérből

2021.05.18. 07:05

Idén pünkösdkor is szirmokba burkolják a virágkötők Fehérvárt

Ahogy azt már megszokhattuk, minden évben virágba borul a város pünkösdkor, és szerencsére ez idén sem lesz máshogy. A 2021-es ünnepen hat virágüzlet legjobbjai öltöztetik elsősorban szirmokból álló díszruhába a királyok városát.

Palocsai Jenő

Színorgiában fürdik majd a virágos város a pünkösdi hosszú hétvégén

Fotó: FMH-archív

Pünkösd mindig is kiemelt ünnep volt, és Fehérvár minden alkalommal meg is tartotta. Néhány éve az a hagyomány, hogy látványos virágálmok készítésével teszik még ünnepélyesebbé a hosszú hétvégét. Igaz, idén a megszokott kísérő programokról még le kell mondanunk a járványügyi helyzet miatt, de a színes élmény még így is garantált.

A május 21. és 24. között zajló Fehérvári Virágos Pünkösd látványosságáért és a városlakó közösség kegyeiért hat virágüzlet követ majd el mindent. A Budai 66. Virág-Ajándék, a Hortenzia Virágszalon, az Oázis Virágbolt, a Syl de Fleur Virág-Ajándék, a Tűzvirág Virág-Ajándék Üzlet és a Virágvár Virágüzlet. A felsorolt üzletek virágkötői előre kijelölt helyszíneken dolgoznak majd. A Liszt Ferenc utcában két helyen, a Lépcső utcánál és Kati néni szobránál, valamint a Városház téren, a Városháza előtti kőemelvényen és az Országalmánál kísérhetik figyelemmel az alkotás folyamatát és annak végeredményét a járókelők.

Színorgiában fürdik majd a virágos város a pünkösdi hosszú hétvégén
Fotó: FMH-archív

A Székesfehérvár applikáció segítségével befolyásolni tudjuk, hogy melyik lesz az első helyezett a versenyben. Nem kell mást tenni, csak szavazni arra az alkotásra, amely a leginkább tetszik. A szavazás QR-kód olvasására alkalmas eszközökkel lehetséges, ezért a régebbi telefonkészülékekre érdemes rátölteni egy ilyen alkalmazást. Akiknek már korábban futott a telefonján a Székesfehérvár app, azok automatikus értesítést kapnak a szavazási lehetőségről. A voksokat május 21-én, pénteken 15 órától lehet leadni, hétfőn 15 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában