Frissen Fejérből

2021.04.27. 07:15

Eljött végre az idő: minibölcsőde épülhet Mezőszilason

Ma, kedden jár le a „Minibölcsőde kialakítása Mezőszilason” című építési beruházásra hívó közbeszerzés ajánlattételi határideje.

Majer Tamás

A Steidl János vezette önkormányzat bölcsődét tervez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ajánlatkérő a helyi önkormányzat, a kapcsolattartó Steidl János polgármester. A „teljesítés helye” a Petőfi és a Zárda utca sarkán van. Rajta jelenleg az óvoda épülete és egy műszakilag rossz állapotban lévő tárolóépület található. A telket a Németh László utca felé, a 458/1. helyrajzi számú telek területéből korábban megnövelték. A Petőfi utca felőli oldalon az óvoda játszóudvara található, az épülettől nyugatra fekvő telekrész jelenleg gazdasági udvarként működik. A tervezett épület a régi kerítés vonalára kerül, így a csoportszoba kedvező benapozottsága biztosítható.

A Steidl János vezette önkormányzat bölcsődét tervez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tető formája, hajlásszöge és héjalása alkalmazkodik a környezetében található épületekéhez: 30 fokos nyeregtető készül, a Zárda utcával párhuzamos épületrészen kontyolt kialakítással, a csoportszoba felett, a hosszabb épületszárny oromfallal. Fedése natúr színű agyagcserép. A homlokzatok nemes egyszerűséggel fehér festést kapnak, melyet a sötétszürke lábazat hangsúlyoz. A nyílászárók belül fehér, kívül antracitszürke műanyag szerkezetek lesznek – áll a közbeszerzésben.

A helyiséglistából kiderül, hogy a nyertes kivitelezőnek sok más mellett építenie kell akadálymentesített mosdót, babakocsi-tárolót és gyermekfürösztőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában