Jó hír!

2021.03.08. 13:20

Szerdától újra látogatható lesz a Pákozd-Sukorói Arborétum

A védőmaszk használata kötelező.

ÖKK

Ismét látogatható lesz a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark 2021. március 10-től, szerdától. A természeti szépségekben bővelkedő létesítmény ezentúl a hét minden napján várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat a járványvédelmi szabályok betartásával.

Az arborétum tavaly november óta tart zárva, a legújabb járványvédelmi intézkedések szerint azonban újra megnyithatja a kapuit a látogatók előtt. Március 10-től, szerdától a hét minden napján várják a természet iránt érdeklődőket és a kirándulni vágyókat hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között, míg szombaton és vasárnap 9-től 18 óráig.

A színpompás tavaszi virágok mellett számtalan élmény is várja itt a vendégeket a friss levegőn, a természetben és a madárcsicsergéssel teli erdőben. Találkozhatnak nagyvadfajokkal, a madárröpdékben szemügyre vehetik a mezei és az erdei szárnyasokat, illetve a vízivilág megfigyelő-pontról kémlelhetik a vízi élővilágot. A kilátóból a Velencei-tó csodálatos panorámája tárul a látogatók elé. Érdemes végigsétálni a kilenc állomásos erdészeti tanösvényen, amely az erdő életközösségeit és az ember erdei tevékenységét mutatja be. Garantált élményt nyújt a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszótér is. Ha a látogatók az Arborétumot már megnézték, érdemes felkeresniük a Bence-hegyi kilátót, ahonnan a Velencei-tó páratlan körpanorámáját élvezhetik.

A Vadex Mezőföldi Zrt. kéri a látogatókat, hogy ügyeljenek a járványügyi szabályok betartására! A park teljes területén kerüljék a gyülekezést vagy a nagyobb csoportosulást, illetve tartsák a 1,5 méter védőtávolságot. A maszk viselése az Arborétum teljes területén kötelező! A Vadex kellemes időtöltést kíván mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget