Koronavírus Fejérben

2021.03.30. 07:00

Hogyan vegyünk jegyet a buszon, vonaton?

Hétfőtől ismét felfüggesztette a Volánbusz Zrt. az első ajtón való felszállást, valamint a járatokon eddig működő jegyvásárlási lehetőséget.

Baráth Eszter

Nem okozott gondot az utasoknak a hétfőtől érvényes változás, miszerint a hátsó ajtókon lehet csak felszállni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Március 29. hétfőtől a Volánbusz Zrt. minden országos, az elővárosi és a regionális forgalomban lévő autóbuszon, valamint azokon a településeken, ahol a helyi közlekedési szolgáltatást a vállalat látja el, a helyi járatokon – így Székesfehérváron is – egységesen felfüggesztette az első ajtós felszállás lehetőségét.

Erre a lépésre azért volt szükség, hogy a személyes érintkezések számának csökkenésével továbbra is zavartalanul fent tudják tartani a szolgáltatás működését, azaz azt, hogy az autóbuszok menjenek, tudjanak utasokat szállítani. Éppen ezért, a korábban megszokottal ellentétben jegyet vásárolni sem lehet a buszvezetőktől, akik kordonokkal vannak elválasztva az utastértől.

A vállalat egyértelműen felhívja az utasok figyelmét az autóbuszokon és a legtöbb, nagy forgalmat bonyolító megállóban is a rendszer megváltozására. Így nem okoz jelentősebb gondot a felszállási lehetőség kiválasztása, sokkal inkább a jegy- és bérletvásárlási alternatívák megtalálása lehet problémás. A bérletek esetében viszont részben az online oktatás és a húsvét miatt a márciusi távolsági és helyi bérletek érvényességét április 7-ig meghosszabbították.

Nem okozott gondot az utasoknak a hétfőtől érvényes változás, miszerint a hátsó ajtókon lehet csak felszállni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közösségi médiában működő különféle csoportok egy részében is több kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Felmerülő probléma volt például, hogy a székesfehérvári buszpályaudvar jegypénztárai a legtöbb napon később nyitnak ki, mint ahogy az első buszok elhagyják a megállót, így akkor ott nem tudnak jegyet váltani a reggeli járatra. Hasonló a helyzet azokkal a partnerekkel is, ahol szintén lehet jegyet vásárolni. Az egyik legegyszerűbbnek tűnő megoldás a mobiljegy-alkalmazás, valamint társalkalmazásai. Ugyanakkor az utasok között sokan vannak olyanok, akik nem használnak okostelefont, vagy mobil internetet.

A legjobb megoldás talán – még ha plusz idővel és energiával is jár – ha menetjegyeinket az utazás előtti napokban vásároljuk meg a jegypénztárakban, hiszen így emiatt biztosan nem késsük le járatainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában