ikarus

2021.02.03. 07:50

Utazás az új busszal – Kipróbáltuk Székesfehérvár elektromos járgányát (videó)

Ahogy lehetőség adódott, ültünk is fel az új elektromos buszra, hogy kipróbáljuk, milyen élmény az utazás a fedélzetén. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy remek járgányról beszélünk.

S. Töttő Rita, Videó: Bagotai Zsanett, Sz. Fodor Tímea

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Büszkén, már-már délcegen kanyarodott ki régi fehér társai közül az új elektromos busz a Csapó utcai buszmegállóból. Nemcsak kékségével, de csilivili szépségével, tisztaságával és persze figyelemfelhívó zöld rendszámával is kitűnt a többiek közül, s ahogy csendesen leparkolt a tábla előtt mint 41-es járat, megfürdött az utasok tekintetében (videónk készítésekor már 34-es járatként funkcionált).

Kényelmes, szép és csendes az új elektromos busz, sokan megcsodálják az ingyenes járatokat
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Jó napot, egy buszjegyet kérnék – hangzott a kérés a sofőrhöz, akinek a maszkja mögött is sejteni lehetett a huncut mosolyt, amikor azt mondta: „Hát, azt sajnos itt nem tud venni…” Persze az utas zavarát látva hozzátette: – Itt most ingyenes az utazás a Zöld Busz Program támogatásának köszönhetően.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Sokan örültek a későbbi megállókban felszállók közül is, amikor meghallották a jó hírt, s eltéve a tárcát, bizony volt, aki csodálkozva, majd nevetve nézett körül a fedélzeten. – Nahát, ez az új busz! – mondták összekacsintva és megosztva egymással a szemnek is kellemes tapasztalás eredményeit. Volt is mit bizony: kellemes, visszafogott színek köszöntötték az utasokat. A korlát például nem az a csúnya „strandkorlát kék”, hanem az a szép, pasztell árnyalat. A piros vagy éppen zöld színekben úszó gombok karc nélkül csillognak még az enyhe fényben, és nem meglepő, hogy az üléskárpit is remek, időtálló anyagból és semleges színekből áll. A legtöbb ülés magasra van helyezve, vagyis fel kell lépni ahhoz, hogy leülhessen az ember. Az, hogy ez kinek kényelmes, persze utasfüggő.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Gyerekek, idősek nem annyira szeretik, mások viszont örülnek, hogy jobban kilátnak így. Semmi bántó, harsány szín, se műbőr, se királykék minta nem csúfítja az új elektromos busz enteriőrjét.

Van viszont állomásjelző monitor, hogy tudjuk, éppen hol járunk. Bár leghátul nem sokat lehet belőle látni, de a messziről érkező számára így is segítség lehet. Az elektromos motor hangja pedig csak úgy duruzsol! A leszállás is igazán kényelmes: szinte a járdaszegéllyel egy vonalban léphetünk ki a fedélzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában