A kandeláberek cseréje már zajlik

2021.02.23. 07:50

Tovább bővül a parkolók száma a Palotavárosban

A fejlesztések Palotaváros déli részét sem kerülik ki. Megújul többek között a Balatoni út 3–15. szám közötti belső szervizút, az egykori MÉH-telep helyén parkoló létesülhet.

Héjj Vivien

A Jancsár utcában ide fognak épülni a parkolók Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal Palotaváros déli része került sorra: Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok, Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője és Farkas László, a szóban forgó településrész önkormányzati képviselője együtt járta be a területet. Felmérték, milyen fejlesztésekre, beruházásokra van szükség és igény. – A bejárás elején rögtön szembetűnő volt a városrész rendezettsége, tisztasága, ez a városgondnokság munkájának köszönhető – kezdte Farkas László képviselő, aki a tervezett beruházásokról tájékoztatta lapunkat. – A Saára Gyula program keretében a Sziget utca 31–33. közötti átvezetőút javítása és a csapadékvíz elvezetése is megoldódik. Ugyanezen programban a Jancsár utcai volt MÉH-telep parkolóvá alakul, előtte járdát is kialakítanak. Ennek a tervei már készen vannak, itt egy 25 férőhelyes parkoló létesül, teljesen megújul az utca ezen része.

A Jancsár utcában ide fognak épülni a parkolók
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A közvilágításra szolgáló kandeláberek korszerűsítése már korábban megkezdődött, ez a projekt is folytatódik idén, további 50 égőtest szorul még cserére. A Cserepes köz és a Horog utca között gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, illetve a két piaci terület közé körforgalmat, valamint gyalogátkelőhelyeket terveznek. Rendkívül nagy a forgalom a Horog utca és a Kelemen Béla utca környékén, ennek megoldását a Bakony utca átkötésének megépítése hozhatja el. A legnagyobb beruházás a Balatoni út 3–15. közötti belső szervizút megújulása. Mindez két ütemben történik, kialakítanak parkolóhelyeket, és a közművek cseréjére is sor kerül. Az első ütem várhatóan már idén lezajlik, ennek költsége nagyságrendileg 90 millió forint. Mindezeken túl további járda- és zöldfelületi felújítások várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában