Közlekedés

2021.02.09. 07:10

Életveszélyben vannak a gyerekek a Pozsonyi és a Zsolnai út környékén?

„Napi szinten elütött állatok, dudálások, koccanások, arról nem is beszélve, hogy itt van az iskola, a gyerekek folyamatos életveszélyben vannak a száguldozó autók miatt!” – panaszolta egy lakó.

Héjj Vivien

20200530 Székesfehérvár, Kossuth Iskola, sebességmérő lámpa, átkelő. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Pozsonyi úton érvényben lévő 30-as táblát sok autós figyelmen kívül hagyja. Az indulatok nem csillapodnak, a probléma nem szűnik. A szóban forgó eset az elmondás szerint a Pozsonyi és a Zsolnai út környékén történik.

– A megnövekedett forgalom miatt lassan ki sem tudunk állni az udvarunkból. A 30-as tábla hiába van kitéve, csak úgy száguldoznak az autók, teherautók ezerrel! Napi szinten elütött állatok, dudálások, koccanások, arról nem is beszélve, hogy itt van az iskola, a gyerekek folyamatos életveszélyben vannak a száguldozó autók miatt! Sokan kikerülik a körforgalmat, amivel veszélyeztetik a szembejövőket. A rendőrségnek évek óta szinte könyörgünk, hogy jöjjenek ki mérni. Nem jönnek! Az itt lakók szinte félnek kilépni az utcára. Az utak teljesen tönkre vannak, repedezettek, lassan balesetveszélyesek a rengeteg száguldozó miatt – olvasható egy más témában született polgármesteri bejegyzése alatti hozzászólásban.

Megjegyezzük, a Kossuth Lajos-iskola előtt egy speciá­lis jelzőlámpát telepítettek a száguldozók visszaszorítására. Működési elve, hogy a gyorsan hajtók előtt pirosra vált. Úgy tűnik, végleges megoldást ez a rendszer sem hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában