Nem lett új fogorvosi szék

2021.01.27. 07:30

Mi lett a perkátai rendelő fogorvosi székével és a pályázati pénzzel?

Mivel nem használták fel a megadott idő alatt, így a falunak vissza kellett szolgáltatnia azt a 3 millió forintot, amelyet a Magyar falu progam keretein belül nyertek új fogorvosi szék megvételére.

Korondy Tamás

A magánkézben lévő perkátai fogorvosi szék

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Újabb érdekes hír látott napvilágot Perkátán. 2020 októberében foglalkoztunk a településsel egy cikkben, miszerint a Somogyi Balázst leváltó vezetés milyen és mennyi pénzből gazdálkodhat az elkövetkezendő időkben.

Mint ismeretes, 2019-ben a falu önkormányzata a Magyar falu program keretében pályázott egy fogorvosi szék beszerzésére, s a pályázat során el is nyerte a megítélhető maximális összegnek számító 3 millió forintot.

Gazdasági témájú cikkünkhöz akkor a perkátai fogorvosi rendelőben található fogorvosi széket használtuk illusztrációnak, tudván, hogy ahhoz a Magyar falu program segítségével jutott a település – ám ez most kiderült, hogy nem igaz. A fényképünkön látható, jelenleg is használt kezelőegység a rendelő fogorvosnőjének tulajdonát képezi – 18 éve.

A magánkézben lévő perkátai fogorvosi szék
Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Felvetődik a kérdés: de hát akkor hol van a pályázaton nyert orvosi segédeszköz? Nos, mint megtudtuk, sehol. 2019. augusztus 1-jén a korábbi vezetés megkapta az orvosi eszköz beszerzéséhez a támogatói okiratot – ebben szerepel, hogy a projektet 2019. szeptember 1. és 2019. december 31. között kell megvalósítani.

– A projekt határidejét a koronavírus-járvány miatt meghosszabbították 2020. június 30-ig, az akkori polgármester viszont 2020. december végi határidő tudatában adta át a stafétát szeptemberben. Az általa eleinte 7 millió forintért kinézett eszköz mellé 4 millió forint önrészt kellett volna tennie az önkormányzatnak, így helyette 3 millió forintért talált egyet a városvezetés, melyet meg is vásárolt volna novemberben, ám a Magyar Államkincstár jelezte, már kifutottunk az időből, így vissza kell szolgáltatnunk az összeget – mesélte Oláh Mihály polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában