Mégsem vonják össze a takarékfiókkal

2021.01.22. 07:20

Nos, marad a kálozi posta! – Meghallgatásra talált a helyi emberek akarata, kérése

Kezdjük a végén! A kálozi posta megmarad ott, ahol van, nem költözik a takarékfiók épületébe.

Majer Tamás

A Magyar Posta levelet írt Kálozra, amelyben megírták, továbbra is külön szolgáltatóhelyen marad a helyi „intézmény”

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A Magyar Posta és a Takarékbank közös fejlesztési programot indít [...] A két társaság vizsgálja a kistelepülési posták működtetésének, a közös termék- és digitális fejlesztések lehetőségeit. A cél a kistelepüléseken élők szolgáltatási ellátottságának javítása – adott ki közleményt tavaly nyáron a két vállalat.

Weisengruber Imre, Káloz polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott, hogy minden nap lát sorokat mind a helyi posta, mind a helyi takarékfiók előtt, szerinte nem lett volna jó döntés a két egység összevonása. Érveit felsorakoztatta a Magyar Posta vezetői felé is.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Káloz polgármesterét, Weisengruber Imrét ősszel keresték fel a posta elöljárói azzal, hogy az általa vezetett község is bekerült azon 26 település közé, ahol kipróbálják a falubéli posta- és takarékfiók összevonását. Lapunk megtudta, a kevesebb, mint 2500 fős település lakói több, mint 500 aláírást gyűjtöttek össze: nem akarják, hogy ne legyen igazi, megszokott postájuk. Szögezzük le, szó sincs róla, hogy a Magyar Posta ki akart volna vonulni Kálozról, csak arról, hogy a szolgáltatásaikat a takarékfiókkal azonos helyen tették volna elérhetővé.

Weisengruber Imre elmondta, minden nap lát sort mindkét intézmény előtt – nyilván a pandémia miatt is –, szerinte nem lett volna jó döntés az összevonás.

Érveit felsorakoztatta a Magyar Posta vezetői felé is. Levelet kapott: „A takarékbanki és posta szolgáltatások összevonásával kapcsolatos levelében foglaltakat megvizsgáltuk. A település lakosságszáma és ebből eredően generált forgalom, valamint az Ön és a lakosság igényének megfelelően továbbra is külön szolgáltató helyen biztosítjuk a szolgáltatásokat.”

A Magyar Posta levelet írt Kálozra, amelyben megírták, továbbra is külön szolgáltatóhelyen marad a helyi „intézmény”
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán, még e levél megérkezése és nyilvánosságra hozatala előtt lapunk több kérdést is intézett a posta sajtóosztályának. Milyen változásokra számíthatnak a kistelepüléseken élők a postai szolgáltatásokkal kapcsolatban? Mely Fejér megyei települések vannak a kiválasztott települések között? S még többet is, de idézésük okafogyott. Paulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője telefonon mondta el a tényállást.

– Nálunk már megszületett a döntés, Kálozon nem történik semmi. A postának van egy ilyen programja, van egy pilot, amit elindítottunk tavaly ősszel. Több települést megvizsgáltunk, de nem mindenhol indult el a pilot. Kálozon nem történik ilyen változás – fogalmazott.

Hozzátette, csak olyan helyen vezetnek be változtatást, ahol minden feltétel adott a sikeres másfajta a működéshez. A szóvivő tudomása szerint Kálozon kívül nincsen Fejér megyei település azon 26 helység között, ahol felmerült volna a programban való részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában